Kennisbanken

 • Canon beroepsonderwijs
  Wat is er uit onderzoek bekend over een bepaald onderwerp? Bij de Canon beroepsonderwijs vindt u onderwijsinhoudelijke thema artikelen, geschreven door experts, voor professionals in het beroepsonderwijs. Elk artikel sluit af met verwijzingen naar literatuur en betrokken deskundigen.
 • Bvekennis.nl
  Bvekennis.nl is hét digitale informatiepunt voor snelle en eenvoudige toegang tot kennis over de sector beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Naast onderzoeksrapporten vindt u hier beleids- en visiedocumenten en links naar relevante sites. Alle documenten zijn full text doorzoekbaar.
 • Dimensies
  Even lekker lezen? Elk kwartaal verschijnt Dimensies over een specifiek thema in het beroepsonderwijs. In twee verdiepende artikelen leggen we de verbinding tussen wetenschap en praktijk. In elk nummer komen zowel inhouds- als ervaringsdeskundigen aan het woord. Abonneren kan hier.
 • Kennisrotonde (NRO)
  Bij de kennisrotonde kunnen professionals in het basisonderwijs, voortgezet onderwijs of middelbaar beroepsonderwijs onderwijsvragen stellen. Kennismakelaars gaan aan de slag met deze vragen en zorgen voor een wetenschappelijk onderbouwd antwoord.
 • NRO Kennisportal Onderwijs (NRO)
  De kennisportal onderwijs geeft toegang tot 26 verzamelingen van Nederlandstalige, betrouwbare informatie voor de dagelijkse onderwijspraktijk. De partners in de portal ontsluiten relevante inzichten uit onderzoek naar onderwijs voor leraren en andere belangstellenden.
 • Wegwijzer Onderwijsonderzoek (NRO)
  Werk je in het onderwijs? Als leraar, stagiair, teamleider, coördinator of in een andere functie? En wil je je onderwijs verrijken met kennis uit onderwijsonderzoek? Dan vind je hier mogelijkheden om artikelen te vinden, onderwijskennis uit te wisselen, een onderwijsvraag te stellen en meer. Ontdek met deze wegwijzer wat onderwijsonderzoek voor jou kan betekenen!
 • Kennisplankje
  Het Kennisplankje geeft digitaal toegankelijke extra informatie/kennis rondom een specifiek thema, eerder in verbredende dan in verdiepende zin. Thema’s zijn gekoppeld aan ECBO kennisverspreidingsbijeenkomsten, zoals donderdagmiddaglezingen, debatten en webinars.