Praatplaat onderzoekend werken aan onderwijsverbetering

Praatplaat onderzoekend werken aan onderwijsverbetering

11 november 2021

De praatplaat ‘Onderzoekend werken aan onderwijsverbetering’ helpt docentonderzoekers en andere onderwijsprofessionals om onderwijsverbetering door onderzoekend werken bespreekbaar te maken. Download de praatplaat via onderstaande button.

Bespreekpunten voor omgeving onderzoekend werken en onderzoeksactiviteiten

De praatplaat bevat bespreekpunten voor een omgeving voor onderzoekend werken en onderzoeksactiviteiten. Hoe ziet jullie omgeving voor onderzoekend werken er bijvoorbeeld uit? Of welke activiteiten ondernemen jullie om het leren van studenten te begrijpen?

Onderdeel van onderzoek Onderzoek(ver)richtingen in de praktijk van de mbo-docent

De Praatplaat is onderdeel van het NRO-onderzoek ‘Onderzoek(ver)richtingen in de praktijk van de mbo-docent’. Dit onderzoek werd uitgevoerd door onderzoekers van Hogeschool Utrecht, Hogeschool van Amsterdam en ECBO in samenwerking met vijf mbo-instellingen. Deze mbo-instellingen hebben behoefte aan inzicht in hoe onderzoekend werken van docenten en docententeams op hun instelling betekenis krijgt. Ook willen zij zicht krijgen op interventies die bijdragen aan het versterken van onderzoeken werken van docenten en docententeams en/of aan onderwijsverbetering. Het resultaat van het onderzoek zijn aanbevelingen voor mbo-instellingen op het gebied van interventie en professionalisering en aanbevelingen voor de wetenschap.