Over kwalificaties en kwaliteit

Home » Portfolio » Over kwalificaties en kwaliteit
Over kwalificaties en kwaliteit2016-12-21T21:26:19+02:00

Project Description

Over kwalificaties en kwaliteit

Werkstukken uit de leergang bve 2009

Auteur(s):
Renée van Schoonhoven en Ilona Koning (Red.)
Publicatiedatum:
januari 2010

De deelnemers aan de Leergang bve van het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo) hebben zich in 2009 gebogen over twee kernvragen: Levert het bve-bestel voldoende en goed gekwalificeerde werknemers op die volwaardig kunnen participeren op de arbeidsmarkt?
Beschikken de roc’s, aoc’s en vakscholen daartoe over voldoende kwaliteit en innovatief vermogen?

Het opstellen van een werkstuk is onderdeel van de leergang en wordt bij het afsluitende seminar ten overstaan van een panel met deskundigen gepresenteerd en verdedigd. Een deel van de werkstukken is aansluitend bewerkt tot artikel en samengebracht in deze bundel.
De artikelen gaan over de kwalificatiestructuur in het mbo, over innovaties in het (groene) onderwijs en over het personeelsbeleid dat daarbij nodig is. Ook vraagstukken van toezicht en de voor- en nadelen van meer marktwerking in de sector passeren de revue, evenals het beleid gericht op het voorkomen van voortijdig schoolverlaten. De artikelen geven met elkaar een goed beeld van actuele beleidsvraagstukken in de bve-sector.

Vorige paginaIcon post
Over kwalificaties en kwaliteit

Onderzoeker(s)

Drs. Ilona Koning
Drs. Ilona KoningExpert kennisverspreiding
06-13219605

Gerelateerde publicaties

2019-06-14T10:56:00+02:00

Zes pijlers voor het succesvol werken aan onderwijskwaliteit

Zes pijlers voor het succesvol werken aan onderwijskwaliteit

Hoewel opleidingsteams in het mbo ‘aan zet’ zijn, vinden zij het niet eenvoudig om verantwoordelijkheid te nemen voor (het verbeteren van) de onderwijskwaliteit. De vraag is hoe mbo-instellingen opleidingsteams hierbij beter kunnen ondersteunen.

Gerelateerd nieuws

1607, 2019

Eerste rapportage Evaluatie en monitoring wet toelatingsrecht mbo

Door |16 juli 2019|Categorie(ën): Mbo-organisatie|Tags: , |Reacties uitgeschakeld voor Eerste rapportage Evaluatie en monitoring wet toelatingsrecht mbo

Vanaf 1 augustus 2017 is de wet ‘Vroegtijdige aanmelddatum en toelatingsrecht tot het mbo’ in werking getreden. De nieuwe wet introduceert een set maatregelen, waaronder de aanmelddatum van 1 april, voorschriften voor procedures en informatievoorziening, het toelatingsrecht voor aankomende studenten, voorwaarden waaronder dat toelatingsrecht geldt en het verplichte bindend studieadvies in het eerste jaar van de opleiding.

307, 2019

Kamerbrief sterk technisch vmbo

Door |3 juli 2019|Categorie(ën): Kennisverspreiding, Mbo-organisatie|Tags: , |Reacties uitgeschakeld voor Kamerbrief sterk technisch vmbo

Kamerbrief sterk technisch vmbo

De Monitor Sterk Techniekonderwijs; de nulmeting, gaat aan de feitelijke monitoring van het programma Sterk Techniekonderwijs vooraf. De Monitor is uitgevoerd door José Mulder (ResearchNed), Ronald Ferket (ecbo) en Christoph Meng (Research) Centre for Education and the Labour Market (ROA) en Anneke Westerhuis (ecbo).

207, 2019

Kompas21 lancering op 2 juli

Door |2 juli 2019|Categorie(ën): Mbo-organisatie|Tags: , , |Reacties uitgeschakeld voor Kompas21 lancering op 2 juli

Kompas21 lancering op 2 juli

Samen met 12 mbo-scholen ontwikkelde Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo) dit instrument voor en door het mbo. ROC Friese Poort volgde als eerste deelnemer de Train-de-Trainer tweedaagse. Het doel van de tweedaagse was om KOMPAS21 goed te integreren binnen de onderwijsinstelling. Gedurende intensieve sessies zijn de medewerkers klaargestoomd om zelf als trainer aan de slag te gaan.

Gerelateerd events

symposium Leeromgeving van de Toekomst

19 september @ 09:30 - 18:30

Domile oktober 2019

10 oktober @ 15:30 - 17:30

Heeft u een vraag aan ons?