Zien en gezien worden als toekomstig werknemer

De rol van sociaal kapitaal in en rond het mbo

Auteurs:

Régina Petit, Guido Kuijvenhoven, Wil van Esch & Sjoerd Karsten

Publicatiedatum:


Thema:

Arbeidsmarkt - Onderwijs

APA-referentie:

Petit, R., Kuijvenhoven, G., Van Esch, W., & Karsten, S. (2011). Zien en gezien worden als toekomstig werknemer. Utrecht/'s-Hertogenbosch: ECBO.

Korte samenvatting:

Sociale contacten kunnen van belang zijn bij toetreding tot de arbeidsmarkt, blijkt uit onderzoek. Mensen met een sociaal netwerk met daarin ook mensen uit bedrijven, hebben vaak sneller toegang tot banen of tot betere banen. Er is echter beperkt zicht op de rol van mbo-instellingen bij het vergaren van dergelijke contacten en of zij hier aandacht aan besteden in het onderwijs. ECBO deed hier onderzoek naar. Hoe komen mbo’ers in contact met personen die iets kunnen betekenen voor hun loopbaan? Hoe benutten zij deze contacten, bijvoorbeeld tijdens de stage? En welke rol speelt de instelling hierbij?

Anderzijds is onderzocht in hoeverre de aangeboden stageplaatsen voor leerbedrijven de functie hebben om personeel te werven en welke factoren bepalen of een mbo-deelnemer na de leerperiode mag blijven. De uitkomsten van het onderzoek kunt u lezen in de ECBO-publicatie: Zien en gezien worden als toekomstig werknemer. Zie ook: Sociaal kapitaal en beroepsonderwijs: naar een ordeningskader voor praktijkervaringen (A. Berghouwer F. van Wieringen, 2006).

Download de onderzoekspublicatie