Beroepspraktijkvorming in tijden van corona

Auteurs:

Karel Kans (ECBO), Marc Vermeulen (TIAS). M.m.v. José Hermanussen (ECBO), Morris Oosterling & Margriet van de Sluis (TIAS)

Publicatiedatum:


Thema:

Onderwijsorganisatie

APA-referentie:

Kans, K., & Vermeulen, M., m.m.v. Hermanussen, J., Oosterling, M., & Van der Sluis, M. (2020). Beroepspraktijkvorming in tijden van corona [Whitepaper], ECBO/TIAS, 6 oktober 2020.

Korte samenvatting:

Dit whitepaper gaat in op de probleemverkenning van operationele vraagstukken over stages en corona en de fundamentele koers van het mbo. Er zijn als gevolg van de coronacrisis zorgen bij bestuurders over stages. Bijvoorbeeld over de continuering van stages die al bezig waren en het aantal stage- en leerwerkplekken in het algemeen. Tegelijkertijd staat het mbo voor enkele fundamentele vraagstukken, die ten gevolge van de pandemie naar de achtergrond zijn verdwenen, maar zeker niet weg zijn.

Symposium over Governance in het mbo in coronatijd: beroepspraktijkvorming
Dit whitepaper is geschreven door experts van ECBO en TIAS als input voor discussie tijdens het tweede symposium over Governance in het mbo in coronatijd. Hierin zijn ook de belangrijkste uitkomsten van deze bijeenkomst verwerkt. In deze bijeenkomst bogen de deelnemers zich over het thema beroepspraktijkvorming. In de symposiumreeks delen mbo-bestuurders, toezichthouders en strategisch staf hun grootste actuele kopzorgen en discussiëren zij over de kernopgaven voor de toekomst.

Andere publicaties uit de symposiumreeks

Lees hier meer over het ontstaan van de symposiumreeks.

Download de onderzoekspublicatie

Gerelateerde items