Samen bouwen aan leren

Hoe de Tech Campus werkt aan gepersonaliseerd onderwijs

Auteurs:

Pieter Baay, Andrea Klaeijsen & Joeri Baarda

Publicatiedatum:


Thema:

Onderwijsorganisatie

APA-referentie:

Baay, P., Klaeijsen, A., & Baarda, J. (2020). Samen bouwen aan leren: Hoe de Tech Campus werkt aan gepersonaliseerd onderwijs. ’s-Hertogenbosch: ECBO/ROC Midden Nederland.

Korte samenvatting:

Eerder werd de visie van ROC Midden Nederland op goed onderwijs uitgewerkt in dimensies van gepersonaliseerd leren. Deze dimensies zijn een hulpmiddel om het gesprek over ambities en realiteit van gepersonaliseerd leren in de onderwijspraktijk te voeren. Dit rapport ‘Samen bouwen aan leren’ presenteert een aanvullende ontwikkeling op deze dimensies: de scan voor gepersonaliseerd leren. Dit biedt inspiratie voor wanneer je zelf bezig bent of wil starten met gepersonaliseerd onderwijs. Hiermee ondersteunde ECBO de Tech Campus door kennis uit onderzoek over gepersonaliseerd onderwijs toe te passen op de context van ROC Midden Nederland.

Het verhaal van de visie van de Tech Campus op gepersonaliseerd onderwijs

De publicatie vertelt het verhaal van de visie van de Tech Campus op gepersonaliseerd onderwijs en hoe deze visie vorm krijgt binnen de teams op de mbo-school. In het rapport delen studenten, docenten, opleidingsmanagers, onderwijskundigen en directeuren praktijkvoorbeelden binnen de teams. Daarnaast nemen zij je mee in de plannen en ambities voor dit schooljaar. In het slothoofdstuk delen Joeri Baarda (CINOP/Hogeschool Utrecht) en Bart van Rosmalen (HKU/Onderwijs124) hun inzichten hoe de onderwijsinnovatie in de toekomst verder vorm kan krijgen.

Directeuren Mirjam Bosch en Robert Koch (ROC Midden Nederland): “Samen met CINOP-ECBO delen we in deze publicatie waar we nu staan met ons gepersonaliseerd onderwijs. Vanuit onze visie delen we voorbeelden, ambities en reflecties. Om met en van elkaar te leren en gepersonaliseerd onderwijs binnen de Tech Campus verder vorm te geven. Iedereen die geïnteresseerd is hoe je in de praktijk, vanuit een duidelijke visie, onderwijs kunt ontwikkelen raden wij aan deze publicatie te lezen. #TechCampusBruist”

Download de onderzoekspublicatie

Meer lezen?