Kleur van het mbo

Wat zijn de factoren die kansen en positie van etnische minderheden in het middelbaar beroepsonderwijs beïnvloeden?

Auteurs:

Shirley Khoeblal & Marjon Reiziger i.s.m Wil van Esch

Publicatiedatum:


Thema:

Onderwijsorganisatie

APA-referentie:

Khoeblal, S., & Reiziger, M., i.s.m. Van Esch, W. (2011). Kleur van het mbo. Kleurrijke waaier over de positie van allochtone leerlingen. ’s-Hertogenbosch/Amsterdam: ECBO.

Korte samenvatting:

Wat zijn de factoren die kansen en positie van etnische minderheden in het middelbaar beroepsonderwijs beïnvloeden? De kleurrijke menukaart Kleur van het mbo brengt de resultaten van een uitvoerige literatuurstudie handzaam in beeld. De bevindingen van ECBO-onderzoeker Wil van Esch zijn gepresenteerd als ingrediënten en recepten op een menukaart.

Feitelijke ontwikkelingen en inhoudelijke adviezen om de maatschappelijke positie van de nieuwe generatie niet-westerse allochtonen te verbeteren staan zo overzichtelijk bijeen. Een handig en praktisch hulpmiddel voor de begeleiding van deze groep leerlingen.

De menukaart is gebaseerd op het onderzoeksrapport De kleur van het middelbaar beroepsonderwijs. Hierin geeft ECBO-onderzoeker Wil van Esch een broodnodig overzicht van de onderwijssituatie van allochtone mbo’ers. Een onderwerp dat tot op heden niet hoog op de agenda staat, terwijl toch een kwart van de mbo’ers allochtoon is.

Download de onderzoekspublicatie