Tweede enquête impact coronacrisis beroepsonderwijs | Deel opnieuw je ervaringen

Tweede enquête impact coronacrisis op het beroepsonderwijs

02 februari 2021

Deel als mbo-docent en -student opnieuw je ervaringen over de impact van de coronacrisis en social distancing op het beroepsonderwijs. Zijn jullie ervaringen in de huidige lockdown anders dan in de eerste lockdown van vorig jaar? En hoe gaat het nu met jullie? Laat het ons weten! De uitkomsten van deze enquête vergelijken we met de eerste. Zo kunnen we met jouw hulp in kaart brengen op welke vlakken verbetering nodig is. Invullen van de tweede enquête kan t/m 28 februari. Wil je de vragenlijst zelf uitzetten in je eigen mbo-instelling en de resultaten met ons delen? Neem dan contact op met de contactpersonen onderaan deze pagina.

Eerste enquête impact corona op mbo-student

In het voorjaar van 2020 zetten wij een enquête uit om de impact van de coronacrisis op de mbo-student te meten. Bijna 300 mbo-studenten en 200-docenten deelden in de vragenlijst hun ervaringen over leerachterstanden, zorgen over arbeidsmarktperspectief en de ervaringen met afstandsleren. Hartelijk dank voor de vele reacties!

Belangrijkste resultaten eerste meting

De meeste studenten leerden minder en hebben vaker behoefte aan ondersteuning bij het switchen naar een ander beroep. Van de docenten was 62% positief over de online onderwijsmogelijkheden; zij willen deze blijven inzetten. De resultaten deelden we in een artikel, een infographic en een webinar.

Dit onderzoek is een initiatief van OU en Aeres groep (prof. dr. Frank de Jong) en ECBO (dr. ir. Thomas Lans en dr. Sanne van Herpen).

Meer lezen!