Themapagina ‘Hybride leeromgevingen’ live op het kennisknooppunt

Logo onderwijskennis website

25 maart 2021

Ben je op zoek naar een toegankelijke en overzichtelijke stand van zaken uit de wetenschap over hybride leeromgevingen? Neem dan een kijkje op de nieuwe themapagina op de website Onderwijskennis.nl. Vanaf 25 maart is de pagina live voor iedereen die interesse heeft in het thema hybride leeromgevingen. Naast een overzichtsartikel vind je hier handvatten, antwoorden op vragen uit de onderwijspraktijk, praktijkvoorbeelden en verdiepende informatie. Dit alles gerelateerd aan Hybride leeromgevingen. ECBO gaf deze themapagina vorm samen met NRO en partners uit het veld. Gedurende het jaar voegen we samen actuele zaken toe aan de pagina.

Hybride leeromgeving: Samenvoegen en verweven van werk en school

De hybride leeromgeving richt zich op het samenvoegen en verweven van werk en school. Het schoolse en het werkplekleren zijn in één leeromgeving geïntegreerd. Daardoor zijn kennisontwikkeling in klassieke zin en het opdoen van praktijkervaring volledig, ook in tijd en plaats, met elkaar verweven.

Themapagina’s als onderdeel van het kennisknooppunt

NRO ontwikkelt een kennisknooppunt op de site onderwijskennis.nl. Door kennis vindbaar en toepasbaar te maken, wordt het gebruik van kennis uit onderzoek bij onderwijsontwikkeling gestimuleerd. Wil je hier meer over weten lees dan verder op overonderwijskennis.nl. Het kennisknooppunt bestaat uit themapagina’s voor de verschillende sectoren. Hiermee ontstaat één plek waar de laatste stand van zaken uit de wetenschap over tal van thema’s is terug te vinden. Een themapagina is een toegankelijke online overzichtspagina over een voor het onderwijs relevant thema. Waar mogelijk worden verbanden gelegd tussen themapagina’s. Onderwijskennis.nl is nog volop in ontwikkeling. De eerste mooie stappen zijn gezet.

Drie themapagina’s voor het mbo in 2021

De themapagina ‘Hybride leeromgevingen’ is de eerste themapagina voor het mbo die beschikbaar komt op onderwijskennis.nl. Na deze eerste pagina voor het mbo volgen er nog twee in 2021. Ook aan deze pagina’s geeft ECBO samen met NRO en partners uit het veld invulling

Kennisverspreidingsprogramma

De themapagina Hybride leeromgevingen is onderdeel van het programma ‘Kennisverspreiding beroepsonderwijs’ dat ECBO uitvoert met subsidie van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).