Neem deel aan de week van de 21ste-eeuwse vaardigheden

Week van de 21ste-eeuwse vaardigheden ecbo

29 april 2021

Het afgelopen jaar liet zien dat de maatschappij en arbeidsmarkt onverwachts enorm kunnen veranderen. 21ste-eeuwse vaardigheden zijn onmisbaar om mee te bewegen binnen het beroepsonderwijs. ECBO en CINOP zetten deze vaardigheden daarom in ‘week 21’ in het zonnetje. Speciaal voor onderwijsprofessionals die betrokken zijn bij het opleiden van mbo-studenten lanceren we de week van de de 21ste-eeuwse vaardigheden. Doe mee met online kennisdeling en laat je inspireren door ervaringen van docenten en studenten rondom 21ste-eeuwse vaardigheden. Meld je aan voor een online demo en een webinar.

Online demo reflectie-instrument KOMPAS21 en het situatiespel

Dinsdag 25 mei van 16:00 – 16:30 uur
In een online demo over KOMPAS21 en het bijbehorende situatiespel nemen we je mee in het online reflectie-instrument, waarmee studenten inzicht krijgen in hun 21ste-eeuwse vaardigheden. KOMPAS21 (Kennis Over Mijn Persoonlijke Attitudes en Skills21) is ontwikkeld voor het beroepsonderwijs door ECBO-onderzoekers en mbo-instellingen.
Meld je hier aan.

Webinar 21ste-eeuwse vaardigheden en breed ondernemerschapsonderwijs

Op donderdag 27 mei van 11:00 – 11:45 uur
ECBO-onderzoeker Thomas Lans vertelt over het belang van 21ste-eeuwse vaardigheden belangrijk in het mbo. Hij gaat dieper in op de 21ste-eeuwse vaardigheid ‘ondernemendheid’: hoe stimuleer je een ondernemende houding bij studenten? Daarnaast delen we o.a. een concreet voorbeeld van breed ondernemerschapsonderwijs op AOC Terra door practor Ine Sturkenboom.
Meld je hier aan.

Meer weten over 21ste-eeuwse vaardigheden?