Leergang mbo 2020 – doe mee!

Foto nw header (3)

04 februari 2020

Op 8 september 2020 start ECBO een nieuwe editie van de Leergang mbo. De 21ste editie van deze jaarlijkse reeks biedt de deelnemers een dieper inzicht in de complexiteit van en de actuele ontwikkelingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie.

In zeven seminars werken de deelnemers aan verdieping van hun kennis via lezingen, opdrachten en onderling debat. Een greep uit de onderwerpen: bestel en beleid, de beroepsgerichte kwalificatiestructuur, professionalisering, onderwijskwaliteit en de toekomst van het beroepsonderwijs. Tijdens ieder seminar staat een ander onderwerp centraal, belicht door één of twee experts.

Schrijf je hier in voor de Leergang.

Voor wie?

De Leergang mbo biedt een snelle introductie over een breed scala aan onderwerpen aan stafmedewerkers, beleidsadviseurs en midden-managers uit onderwijsinstellingen, overkoepelende onderwijsraden, onderzoeks- en adviesbureaus en verschillende ministeries, voor wie de mbo-sector (relatief) nieuw is. De leergang is ook geschikt voor hen die al langer in de sector werkzaam zijn en op zoek zijn naar overzicht en verdieping.

Persoonlijke aandacht

De deelnemers werken tijdens de leergang aan een opdracht. De precieze vorm hiervan werken we nu uit. De opdracht krijgt een plek tijdens een van de vele momenten in de leergang waarop de deelnemers uitgebreid in gesprek kunnen gaan met de sprekers en experts. Hiervoor is volop ruimte, omdat de leergang kleinschalig is opgezet (maximaal 18 deelnemers). De afsluitende diners bieden deelnemers bovendien een uitgelezen mogelijkheid om collega’s uit andere organisaties te leren kennen. Na afloop ontvangen de deelnemers een bewijs van deelname.

Inhoudelijk programmaleider van de leergang is Hester Smulders (senior onderzoeker); coördinator is Ilona Koning (senior adviseur kennisverspreiding).

Doe mee!

Ben je (relatief) nieuw in het beroepsonderwijs en/of wil je jezelf verdiepen in dit werkveld? Schrijf je dan nu in voor de Leergang mbo 2020. Er zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

Inschrijven kan via deze link.

Praktische informatie

  • Data van de seminars: 8 september, 6 oktober, 27 oktober, 17 november, 8 december 2020, 12 januari en 9 februari 2021.
  • Locatie: Leerhotel Het Klooster in Amersfoort.
  • Tijdsbesteding: De leergang bestaat uit zeven bijeenkomsten. De eerste en laatste beslaan één dag, de overige vijf duren een middag. De voorbereidingstijd bedraagt gemiddeld een dagdeel per bijeenkomst, het schrijven van de eindopdracht kost ongeveer drie werkdagen.
  • Eten en drinken: Bij elk seminar zijn lunch en diner inbegrepen.
  • Kosten: 2.250 euro (btw niet van toepassing).

Voor vragen kunt u contact opnemen met:

Ondersteuning Practoraat: Samen bouwen, onderzoeken en impact realiseren

Videotips voor werken op afstand

Kennisateliers MBO; over theorie, model en praktijk