Data derde editie leergang Teacher in the Lead bekend!

Symposium
Symposium

18 juni 2019

Data derde editie leergang Teacher in the Lead bekend!

Ben jij docent in het mbo en heb jij een voortrekkersrol? Ben jij een teacher in the lead, ben je trots op je vak en wil je goed op de hoogte zijn van de actuele ontwikkelingen in de (beleids)context van het mbo? Meld je dan nu aan voor de derde editie van de mini-leergang ‘Teacher in the Lead’.

  • Actoren en instanties: Met welke (beleids)organisaties heeft het mbo-veld te maken? Hoe verhouden ze zich tot elkaar?
  • Wet- en regelgeving: In welke richting ontwikkelt de discussie over het beroepsonderwijs zich? Hoe verhoudt zich dit tot het regeringsbeleid?
  • Financieringsstromen: Wat zit er in de lumpsum? Welke andere financieringsbronnen zijn er nog meer?
  • Professionalisering van opleiders: Wat is er nodig om opleiders in het mbo nog verder te professionaliseren? En wat is er nodig om het docentschap verder te ontwikkelen?
  • Onderwijs-arbeidsmarkt: Hoe zit het met de relatie tussen onderwijs en arbeidsmarkt? Hoe bereiden zij zich voor op toekomstige ontwikkelingen?
  • Communicatie, lobby en beïnvloeding: De kracht van ambassadeurs BVMBO en Teachers in the lead zit in verbinden en communiceren, zowel binnen de school als daarbuiten. Hoe doe je dat precies?

Praktische informatie

Data:

  • Woensdag 27 november 2019
  • Woensdag/donderdag 12 en 13 februari 2020
  • Woensdag 15 april 2020

Kosten: € 940,-. Leden van de BVMBO betalen € 890,-. Dit is inclusief maaltijden, overnachting, literatuur; b.t.w. n.v.t.
Voorbereiding: Voor elke bijeenkomst ontvang je literatuursuggesties en een focusopdracht. De voorbereidingstijd is ca. 2 uur per bijeenkomst.
Begeleiding: Begeleiders van de leergang zijn Linda Medendorp en Ilona Koning (ecbo).
Aantal deelnemers: 18-24 deelnemers.

Liever nog wat informatie? Klik hier voor het bericht op MBO Today.

De leergang ‘Teacher in the Lead’ is een gezamenlijk initiatief van de BVMBO en het Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo) en maakt deel uit van het kennisverspreidingsprogramma dat ecbo in opdracht van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO) uitvoert. De leergang wordt georganiseerd met medewerking van de MBO Raad, het ministerie van OCW en SBB.

Neem voor meer informatie contact op

Gerelateerde items

Minister Ingrid van Engelshoven bezoekt ‘Teacher in the Lead’

Modern beroepsonderwijs kan niet zonder onderzoek | Mbo Onderzoeksdag 2019

Werken met data door opleidingsteams in het mbo: meerwaarde en condities