Drieluik | Leren en werken in opleidingsteams

Het tweede van de drie drieluiken –podcast, webinar, lezingencarrousel over het thema leren en werken in opleidingsteams – die ECBO in 2021 organiseert is afgerond. De lezing is binnenkort de zien op de ECBO-site. Elk drieluik is aanvullend op een mbo-themapagina op Onderwijskennis.nl en ontsluit op een aanvullende manier kennis over het desbetreffende thema. Hybride leeromgevingen was het thema van het eerste drieluik. Het laatste en derde drieluik heeft als thema gepersonaliseerd leren. Het webinar kijk je hier terug. De podcast en lezing komen begin 2022 beschikbaar op de ECBO-site.

Podcast | Leren en werken in opleidingsteams

Podcast aflv. 4 leren en werken in opleidingsteamsOnderwijs wordt in het mbo ontwikkeld binnen opleidingsteams. Veel opleidingsteams hebben een lange periode van online samenwerken op afstand achter de rug. Nu ze elkaar weer in het echt ontmoeten merk je pas hoe groot zo’n opleidingsteam eigenlijk is. In het mbo bestaan teams uit docenten, opleidingsmanagers, instructeurs, studentbegeleiders, roostermakers, ondersteunend personeel, HRM’ers en meer. Een goed functionerend team is dus superbelangrijk. Hoe zorg je er voor dat teams met hun tijd blijven meegaan en zelf ook blijven leren? Daarover hebben we het in deze podcast. ECBO-adviseur Sandra Beugel in gesprek met Piety Runhaar, onderzoeker en universitair hoofddocent aan de Wageningen University & Research en Susanne Winnubst, teamleider Grafisch vormgeven bij het Grafisch Lyceum in Utrecht.

Webinar | Leren en werken in opleidingsteams

Webinar leren en werken in opleidingsteams websiteJeroen Kraan sprak in een webinar samen met Patricia Brouwer (HU) en Daniël van Middelkoop (HvA) over effectieve samenwerking binnen opleidingsteams in het mbo en over de invloed ervan op de kwaliteit van het onderwijs. Patricia en Daniel doen praktijkgericht onderzoek naar samenwerken aan effectieve teams in het mbo. Zij deelden inzichten vanuit de wetenschap, maar ook eigen ervaringen en praktische tips voor toepassing binnen je eigen opleidingsteam. Bekijk het webinar hier terug of lees de belangrijkste uitkomsten.

Lezingencarrousel | leren en werken in opleidingsteams

Lezing opleidingsteams

De lezing kan je binnenkort vinden op de ECBO-site.

 

 

 

Kennisverspreidingsprogramma

Het drieluik en de themapagina zijn onderdeel van het programma ‘Kennisverspreiding beroepsonderwijs’ dat ECBO uitvoerde met subsidie van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).