Leergangen en netwerken

Home » Leergangen en netwerken
Leergangen en netwerken 2018-10-29T12:35:27+00:00

Leergang mbo

Al achttien jaar organiseert ecbo de Leergang mbo. De reeks van zeven seminars is bedoeld voor (beleids)-medewerkers die relatief nieuws zijn in het beroepsonderwijsveld. In de Leergang mbo krijgen ze een inhoudelijke introductie of kunnen deelnemers juist de diepte in gaan. Gastsprekers, allen experts op het gebied van het beroepsonderwijs, bieden deelnemers nieuwe of diepere inzichten in de actuele ontwikkelingen en de complexiteit van het beroepsonderwijs. Aan bod komt onder andere: bestel en beleid anno nu, de beroepsgerichte kwalificatiestructuur, professionaliteit van docenten en sturen op onderwijskwaliteit.

Lees meer over de Leergang mbo in 2017.

Webinars

Ecbo organiseert webinars, oftewel: online seminars, voor onderwijsprofessionals die meer willen weten over een specifiek thema. Van docent tot directeur, van beleidsmaker tot onderzoeker. De webinars worden gepresenteerd door experts op het thema en kunnen door deelnemers online gevolgd worden.

Het makkelijke van een webinar is dat deelnemers deze live online uitzendingen vanuit huis of vanaf de werkplek kunnen volgen. Bovendien kan het webinar daarna op elk gewenst moment worden terug gekeken. Deelnemers kunnen ook actief meedoen met het webinar, via de live polls en de chatfunctie ontstaat er live interactie tussen de presentatoren en het publiek dat de uitzending live volgt.