Kennisplankje

Welkom bij het Kennisplankje. Op het kennisplankje vindt u extra informatie/kennis rondom een specifiek thema, gekoppeld aan ECBO kennisverspreidingsbijeenkomsten, zoals donderdagmiddaglezingen, debatten en webinars.

 

Archief

Webinar over Breed ondernemerschap

Bekijk hier het webinar van 10 december 2019 terug over ondernemerschap. Leer meer te weten komen over de ontwerpprincipes voor Ondernemerschapsonderwijs van Judith Gulikers en Thomas Lans van Wageningen University & Research.

Debat over Burgerschap

Lees hier het verslag van het debat van 25 november 2019. Vind hier ook de onderzoekspublicaties en de presentatie van Practor Brede Vorming van Koen Vos.

Webinar over Vraagarticulatie

Bekijk hier het webinar van 14 november 2019 terug. Of leer hier het proces van vraagarticulatie met de handreiking die Niek van den Berg en Christa Teurlings voor de Kennisrotonde van het NRO hebben geschreven: Van praktijkvraag naar onderzoeksvraag.

Donderdagmiddaglezing over Gepersonaliseerd leren met ict

Bekijk hier de domile van 10 oktober 2019 terug. De bezoekers gingen, na een korte inleiding over de onderzoekswerkplaats, in gesprek met de projectleiders: Pierre Gorissen (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) en John Schobben (ROC De Leijgraaf).