Kennisbanken voor het beroepsonderwijs en een leven lang ontwikkelen

Overzicht van verschillende kennisbanken rondom het beroepsonderwijs, een leven lang ontwikkelen en volwasseneneducatie:

 • Canon beroepsonderwijs
  Op de Canon beroepsonderwijs vind je artikelen rondom het (middelbaar) beroepsonderwijs, de volwasseneneducatie en een leven lang ontwikkelen. De kennisbank biedt per thema een overzicht van onderzoek, wet- en regelgeving, websites en deskundigen. De artikelen zijn geschreven door experts, voor professionals in het beroepsonderwijs. Elk artikel sluit af met verwijzingen naar literatuur en deskundigen.
 • Kennisrotonde (NRO)
  Professionals in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs kunnen bij de Kennisrotonde onderwijsvragen stellen. Kennismakelaars gaan hiermee aan de slag en zorgen voor een wetenschappelijk onderbouwd antwoord.
 • Kennisportaal Onderwijs (NRO)
  Het Kennisportaal Onderwijs geeft toegang tot 26 verzamelingen van Nederlandstalige, betrouwbare informatie voor de dagelijkse onderwijspraktijk. De partners in het portaal ontsluiten relevante inzichten uit onderwijsonderzoek voor leraren en andere belangstellenden.
 • Wegwijzer Onderwijsonderzoek (NRO)
  Werk je in het onderwijs? Als leraar, stagiair, teamleider, coördinator of in een andere functie? En wil je je onderwijs verrijken met kennis uit onderwijsonderzoek? Dan vind je hier mogelijkheden om artikelen te vinden, onderwijskennis uit te wisselen, een onderwijsvraag te stellen en meer. Ontdek met deze wegwijzer wat onderwijsonderzoek voor jou kan betekenen!