Werkconferentie: hoe breng ik mijn practoraat in versnelling?

Home » Evenementen » Werkconferentie: hoe breng ik mijn practoraat in versnelling?
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Dinsdag 29 mei in Het Huis Utrecht met keynotespreker Rudy Snippe

Zie ook de website van Stichting ieder mbo een practoraat.

Practoraten in het mbo willen een actieve bijdrage leveren aan de onderwijskwaliteit en de innovatiekracht van de sector door het doen van praktijkgericht onderzoek. De ambitie van practoraten is hiermee groot. Hoe geef je invulling aan deze ambitie en zorg je ervoor dat je niet verzandt in bestaande structuren? En stel dat je nog moet beginnen aan het opzetten van een practoraat, welke stappen moet je dan als eerste zetten en wat kun je leren van de practoraten die je voor zijn gegaan? Inmiddels telt Nederland 17 practoraten en bijna even zoveel initiatieven van mensen die ook een practoraat willen starten.

Herken jij bovenstaande vragen of speel je met vragen als: Hoe stel je een businessplan op voor je practoraat en wat zijn mogelijkheden voor financiering? Hoe stimuleer je een onderzoekende houding van docenten en versterk je hun ontwerpvaardigheid? Hoe maak je resultaten aantrekkelijk zichtbaar en zorg je ervoor dat ze geborgd worden? Hoe zorg je dat er mbo-breed en in het beroepenveld geleerd kan worden van innovatieve kernen zoals practoraten en wat vraagt dit op verschillende niveaus van de interne en externe stakeholders?

De Stichting Ieder mbo een practoraat wil graag zorgen voor inspiratie, ontmoeting en verdieping. Hiertoe organiseert ze samen met drie kennispartners ecbo, KPC Groep en KplusV de werkconferentie: Hoe breng ik mijn practoraat in versnelling? Tijdens dit symposium worden diverse thema’s uitgediept, kun je advies op maat krijgen en keer je geïnspireerd huiswaarts. Deelname is kosteloos. Het zou leuk zijn als je één introducé meeneemt die ook betrokken is bij een (nog op te richten) practoraat.

Voorlopig programma 29 mei

10.00 – 10.15   Inloop met koffie en thee
10.15 – 10.20   Introductie door Jorick Scheerens
10.20 – 11.00   Keynote door Rudy Snippe (zie o.a. dit interview in Dimensies – maart 2018)
11.00 – 12.00   Wat is jouw versnellingsvraag?
12.00 – 13.00   Netwerklunch
13.00 – 16.00   Actietafels per thema
16.00 – 16.30   Afsluiting en borrel

Wil je laten weten of je erbij kunt zijn? Aanmelden kan via deze link.

Drs. José Hermanussen
Drs. José HermanussenSenior onderzoeker
06-10970839
Drs. Elke van Doorn
Drs. Elke van DoornExpert kennisverspreiding
06-54675594