Webinar Tussen opleiding en beroepspraktijk

Home » Evenementen » Webinar Tussen opleiding en beroepspraktijk
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Boundary crossing

Ecbo organiseert jaarlijks zes donderdagmiddaglezingen en twee webinars. Op 27 september 2016 staat het webinar in het teken van boundary crossing.

Leren en werken goed laten aansluiten? Een complex vraagstuk! Leren in een formele, schoolse context staat meestal op gespannen voet met leren op de werkplek.

Boundary crossing

Vaak worden de verschillen tussen opleiding en beroepspraktijk als hinderlijk ervaren terwijl die verschillen juist ook leerzaam kunnen zijn. Zulke hinderlijke verschillen worden in de onderwijswetenschappen grenzen genoemd. De term boundary crossing wordt gebruikt voor de inspanning die mensen leveren om die belemmeringen op te heffen.

Leerpotentieel

Het boek “Tussen opleiding en beroepspraktijk: het potentieel van boundary crossing” (2016) vat wetenschappelijke kennis samen en beschrijft in vele praktijkvoorbeelden hoe het leerpotentieel op de grens tussen opleiding en de beroepspraktijk, tussen professionaliseringstrajecten en leren op het werk, kan worden aangeboord. De optimistische boodschap van dit boek is dat boundary crossing leerpotentieel heeft voor alle betrokken partijen.

Inhoud webinar

In dit webinar vatten Arthur Bakker (Universiteit Utrecht) en Anne Khaled (Hogeschool Utrecht) het theoretisch kader van boundary crossing samen. Zij geven enkele sprekende voorbeelden van leersituaties door boundary crossing en hopen duidelijk te maken hoe het de aansluiting tussen opleiding en beroepspraktijk kan verbeteren.

Voor wie is dit webinar interessant?

Het webinar is bedoeld voor mbo- en hbo-docenten en studenten aan masteropleidingen zoals Leren en Innoveren, Onderwijskunde, Professioneel Meesterschap of Expertdocent Beroepsonderwijs, maar ook voor managers, adviseurs, beleidsmedewerkers en HRD’ers in onderwijs of bedrijfsleven.

Hoe werkt het?

Heel simpel. U kijkt op een PC of tablet live mee vanaf uw eigen (werk)plek. Vooraf en tijdens het webinar kunt u vragen stellen aan de sprekers. U hoeft zich alleen te registeren via deze link. Na het aanmaken van een account ontvangt u een link waarmee u op dinsdag 27 september 2016 om 16.00 uur de uitzending kunt bekijken.

Praktische informatie

Datum: dinsdag 27 september, 16.00 – 17.00 uur.
Locatie: online.
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie: neem contact op via info@ecbo.nl.