Van theorie en praktijk naar integrale beroepskennis: Hoe doen studenten dat?

Home » Evenementen » Van theorie en praktijk naar integrale beroepskennis: Hoe doen studenten dat?
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Webinar, 8 juni, 10.00-10.45 uur

Mbo-studenten leren voor een beroep waar specifieke beroepskennis voor nodig is. Dit leren ze zowel in theorie als in praktijk. Hoe sluit deze kennis op elkaar aan? En hoe leer je als mbo-student wat dit betekent voor het beroep waarvoor je leert? De ontwikkeling van beroepskennis vormt daarmee de kern van waar het in het mbo om gaat.

Wenja Heusdens (Hogeschool Utrecht) deed promotieonderzoek naar het ontwikkelen van beroepskennis van mbo-studenten horecaondernemer (bol-niveau 4) en zelfstandig werkende kok (bol-niveau 3). Een belangrijke conclusie is dat studenten gestimuleerd moeten worden om hun beroepsmatig handelen in de brede context van het beroep te leren zien.

Onderwerpen

Op vrijdag 8 juni legt Wenja Heusdens in een webinar uit hoe studenten beroepskennis ontwikkelen, hoe docenten en praktijkbegeleiders dit kunnen stimuleren en wat belangrijke randvoorwaarden hiervoor zijn. Het onderzoek hielp betrokken docenten bewust te maken van hun rol als begeleider en om waardevolle leermomenten te herkennen.

Voor wie

Het webinar biedt belangrijke inzichten voor mensen die direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van beroepskennis, zoals docenten en praktijkbegeleiders. Maar ook voor mensen die betrokken zijn bij de ontwikkeling van onderwijs, zoals onderwijskundigen, beleidsmedewerkers en managers.

Wanneer

Vrijdag 8 juni 2018, 10.00-10.45 uur.

Hoe werkt het?

Heel simpel. U kijkt op een PC of tablet live mee vanaf uw eigen (werk)plek. Vooraf en tijdens het webinar kunt u vragen stellen aan de sprekers. U hoeft zich alleen te registeren via deze aanmeldlink. Na het aanmaken van een account ontvangt u een link waarmee u de uitzending kan bekijken. Deelname is gratis.

Praktische informatie

Datum: vrijdag 8 juni, 10.00-10.45 uur.
Locatie: online.
Aanmelden: u kunt zich hier aanmelden.
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie: neem contact op via info@ecbo.nl.
Drs. Ilona Koning
Drs. Ilona KoningExpert kennisverspreiding
06-13219605