Symposium Leeromgeving van de toekomst

Home » Evenementen » Symposium Leeromgeving van de toekomst
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Met interactieve werksessies

Op donderdag 31 mei organiseert het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie in Utrecht het symposium Leeromgeving van de toekomst 2018. Tijdens deze middag delen de teams van twaalf ondersteunde onderzoeksprojecten hun werkwijze, ervaringen en uitdagingen met elkaar, betrokken partners en andere geïnteresseerden.

Zie de website van het Stimuleringsfonds creatieve industrie voor het volledige programma.

Binnen het ontwikkeltraject Leeromgeving van de toekomst werken twaalf teams bestaande uit ontwerpers en mbo-instellingen aan huisvestingsvraagstukken voor toekomstgericht beroepsonderwijs. Tijdens het symposium delen de teams hun werkwijze, ervaringen en uitdagingen in drie interactieve sessies:

sessie 1: voorbij de kaders van het klaslokaal

Bedrijven vragen meer en meer om vakmensen, die over de grenzen van hun eigen vakgebied heen kunnen kijken. Hoe kan de leeromgeving interdisciplinair beroepsonderwijs optimaal ondersteunen? En welke mogelijkheden bieden nieuwe technologieën voor het leren voorbij de grenzen van het klaslokaal?

sessie 2: collectief leren en ontwikkelen

Beroepen veranderen onder invloed van technologische ontwikkelingen zo sterk, dat het onduidelijk is wat de leerlingen straks voor baan hebben. Hoe ontwikkel je een actieve leergemeenschap, waarin leerlingen en professionals uit de praktijk samenkomen en collectief kunnen blijven leren en ontwikkelen?

sessie 3: schoolgebouwen die meebewegen

Het middelbaar beroepsonderwijs speelt met nieuwe vormen van leren in op de toekomst. Maar hoe laat je deze nieuwe ontwikkelingen landen in het bestaande vastgoed? Hoe zorg je voor een flexibele vastgoedportefeuille, die ook in de toekomst kan meebewegen met de ontwikkelingen in onderwijs?

Wilt u:
– inspirerende presentaties bijwonen van alle lopende projecten?
– kennis en ervaring uitwisselen met de betrokken partners?
– samen met alle deelnemers ontdekken hoe we de impact van deze projecten kunnen vergroten?

Kom dan op 31 mei naar het symposium Leeromgeving van de toekomst 2018!

praktische informatie

Datum: donderdag 31 mei 2018
Tijd: 13.30 – 18.00 uur
Locatie: Villa Jongerius, Utrecht
plan uw route

aanmelden

Deelname aan het symposium is kosteloos. Meld u aan door uiterlijk 25 mei een
e-mail te sturen aan aanmelden@stimuleringsfonds.nl o.v.v. symposium Leeromgeving van de toekomst 2018. Vermeld hierbij uw naam, functie en organisatie.

op de hoogte blijven?

Blijft u graag op de hoogte over het ontwikkeltraject Leeromgeving van de toekomst? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief Onderwijs door een e-mail te sturen aan info@stimuleringsfonds.nl o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief Onderwijs’.