Laden Evenementen
Dit event is voorbij.
Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Samen op expeditie

Het congres voor onderwijsprofessionals uit primair onderwijs, voortgezet onderwijs, speciaal (voortgezet) onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs.

Ontmoet mensen die net als jij interesse hebben in de combinatie van onderwijs en onderzoek. Dat kunnen leraren of team- en schoolleiders zijn, maar ook medewerkers kwaliteitszorg, intern begeleiders, bestuurders, adviseurs of ontwikkelaars van leermiddelen. En natuurlijk onderwijsonderzoekers, met elk hun eigen expertise. Iedereen heeft affiniteit met de combinatie onderwijs/onderzoek, dus de basis voor een goed gesprek is er altijd.

Verbinding tussen onderzoek en dagelijkse onderwijspraktijk

Neem kennis van inzichten uit onderzoek in verschillende workshops en lezingen. Het onderzoek dat je gepresenteerd krijgt heeft altijd een wetenschappelijke basis. Vaak is het uitgevoerd in samenwerking tussen onderzoekers en onderwijsprofessionals.
In alle gevallen gaat het om betrouwbare inzichten die verder reiken dan één klaslokaal

Inschrijving deelname: start in september 2017 www.nro-congres.nl

De focus van editie 2017: leren voor de school

Hoe kan onderzoek van nog meer waarde zijn voor het onderwijs? Een structurele inbedding van onderzoek binnen de school levert in elk geval een goede uitwisseling op van -enerzijds- de vraagstukken op de werkvloer en -anderzijds- inzichten uit onderwijsonderzoek.  Dit draagt bij aan duurzame schoolontwikkeling met een concrete onderbouwing. Uiteraard is hierbij de verbinding met de schoolvisie en met andere vormen van (informeel) leren en professionalisering van groot belang.

Onderwijs en onderzoek kunnen op verschillende manieren samenwerken. Denk aan professionele leergemeenschappen, onderzoekswerkplaatsen en opleidingsscholen. Hoe hebben zij de samenwerking georganiseerd? Hoe draagt het bij aan de kwaliteit van het onderwijs? Daarover komen betrokkenen uit verschillende onderwijssectoren, en met verschillende rollen en verantwoordelijkheden, aan het woord. Zo zoeken we samen naar verschillen en overeenkomsten, én naar succesfactoren voor een effectieve verbinding van onderzoek en schoolontwikkeling.

Het NRO organiseert dit congres in samenwerking met de PO-Raad, de VO-Raad, MBO raad, ecbo, de Onderwijscoöperatie en de Vereniging voor Onderwijs Research (VOR).
Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email