Leren anders organiseren?

Home » Evenementen » Leren anders organiseren?
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Bouw mee aan het onderwijs van de 21ste eeuw

Het begrip ‘21ste-eeuwse vaardigheden’ rukt op in de nationale en internationale onderwijssector. Het belang voor student, docent en management wordt benadrukt en definities worden gegeven. Maar wat betekent dit voor de beroepspraktijk? Hoe kunnen we als onderwijsprofessionals zorgen dat het huidige onderwijs hierop adequaat inspeelt en aansluit?

Bouw mee aan een ontwikkel- en professionaliseringsagenda voor het mbo

Graag nodigen ecbo en Studio 21CS je uit voor deze FRAME | SET | MATCH bijeenkomst op 5 juni 2018 in de Metaalkathedraal te Utrecht. Met een bevlogen groep onderzoekers en professionals werkende in het mbo en hbo willen we met elkaar in gesprek gaan. Dit om tot concrete en praktijkgerichte actiepunten te komen voor zowel docentprofessionalisering, inrichting van de schoolcontext inclusief curriculumontwikkeling en gevolgen voor het management-en bestuursniveau.

Het programma bestaat uit twee dagdelen, met telkens een inspirerende spreker om het onderwerp te framen en prikkelende vragen te stellen. Vervolgens gaan we in verschillende werksessies aan de slag om te komen tot concrete actiepunten voor docent en organisatie. Ook worden de thema’s versterkt met de inbreng van aansprekende/illustratieve voorbeelden. Tussendoor is voldoende tijd om elkaar te ontmoeten en te netwerken.

Parallel aan deze werksessie vindt er een gelijksoortige sessie plaats, gericht op de ontwikkeling van een hbo-onderzoeksagenda omtrent 21ste-eeuwse vaardigheden.

Praktische informatie

Waar: Metaalkathedraal, Utrecht
Wanneer: Dinsdag 5 juni 2018, 10.00 – 17.30 uur
Aanmelden: Liefst voor 23 mei, klik hier
Vragen en info: pieter.baay@ecbo.nl
Voorbereiding: Wordt toegestuurd aan deelnemers

Dr. Pieter Baay
Dr. Pieter BaayOnderzoeker
06-54675627