Laden Evenementen
Dit event is voorbij.
Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Lustrumeditie van het Lerarencongres

Op vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017 organiseert de Onderwijscoöperatie de lustrumeditie van het Lerarencongres. Twee dagen vol inspirerende workshops, lezingen en activiteiten! Ook dit jaar weer bij ROC Midden Nederland in Amersfoort.

De Onderwijscoöperatie organiseert sinds 2013 rond de Dag van de Leraar (5 oktober) het Lerarencongres. De inhoud van het congres wordt door leraren zelf samengesteld. Tijdens het congres komen zo’n 1500 leraren bij elkaar om hun kennis en kunde met elkaar te delen. Om leraren nog meer keuzemogelijkheden te kunnen bieden is het congres vorig jaar uitgebreid naar twee dagen.

Op of rond de Dag van de Leraar vindt ook de finale van de landelijke verkiezing Leraar van het Jaar plaats. Ook dat is altijd een groot feest, zowel voor de 12 genomineerden als voor de grote schare leerlingen, ouders en collega’s die hun meester of juf in de finale komen aanmoedigen. Om zo veel mogelijk supporters (en dan vooral leerlingen) in de gelegenheid te stellen erbij te zijn, is de uitreiking verschoven naar de eerste zaterdag na 5 oktober. Met de uitbreiding van het Lerarencongres naar twee dagen zijn congres en verkiezing aan elkaar gekoppeld. De verkiezing is op zaterdag 7 oktober de afsluiting van het Lerarencongres 2017.

Workshops

Er is door de programmacommissie een gevarieerd programma samengesteld. Filteren is mogelijk op sector en op onderstaande thema’s. Een aantal programmaonderdelen zijn in het bijzonder interessant voor startende leraren (zie S in het programmaschema) maar alle workshops zijn voor iedereen toegankelijk. Dat geldt uiteraard ook voor lezingen van sprekers. Een O in het programma betekent dat een onderdeel gebaseerd is op onderzoek.

  1. De leraar & het team, de school en de beroepsgroep
  2. De leraar & de les
  3. De leraar & de leerlingen
  4. De leraar & het curriculum

Het programma is van, voor en door de leraar, waarbij interactie en kennisdeling centraal staan.

Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email