Donderdagmiddaglezing Paulo Moekotte

Home » Evenementen » Donderdagmiddaglezing Paulo Moekotte
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Socialemediagebruik en loopbaanontwikkeling van mbo studenten

Tijdens de donderdagmiddaglezing van 30 maart 2017 presenteert Paulo Moekotte zijn proefschrift ‘Exploring Learning Technologies and Social Media for VET Students at Risk’. Moekotte, werkzaam bij het ROC van Twente en als onderzoeker betrokken bij het lectoraat ‘Onderwijsarrangementen in maatschappelijke context’, onderzocht hoe socialemediagebruik bij jongeren op het mbo zou kunnen bijdragen aan de sociale en economische participatie van deze jongeren.

 

 

Het MBO zou meer aandacht moeten besteden aan socialemediagebruik op het gebied van sociale participatie en loopbaanontwikkeling. Dat concludeert Paulo Moekotte die in december op dit onderwerp promoveerde bij de Open Universiteit. Moekotte ziet een ‘digitale kloof’ groter worden. Op 30 maart presenteert hij zijn proefschrift en gaat hij graag in gesprek met aanwezigen over de aangrijpingspunten voor het onderwijs.

In zijn proefschrift ‘Exploring Learning Technologies and Social Media for VET Students at Risk’ onderzocht Moekotte de relatie tussen socialemediagebruik en de sociale en loopbaanontwikkeling van laagopgeleide jongeren in het beroepsonderwijs. Technologische ontwikkelingen bieden steeds meer mogelijkheden tot sociale en economische participatie, maar die kansen worden onvoldoende benut.

Moekotte concludeert dat laagopgeleide jongeren weinig gebruik maken van de aanwezige mogelijkheden. Daarmee ziet Moekotte een toenemende kansenongelijkheid in sociale en loopbaanontwikkeling. De (media)geletterdheid speelt hierin een wezenlijke rol, net als het bewustzijn van jongeren over de invloed van socialemediagebruik op hun kansen. Ook docenten zijn niet altijd voldoende vaardig om hierin te begeleiden. Zij zouden meer aandacht kunnen besteden aan informatiegerelateerde presentatie- en netwerkvaardigheden van hun studenten.

Hier vindt u het proefschrift van Paulo Moekotte.
Hier vindt u de presentatie bij de lezing.

Praktische informatie

Datum: donderdag 30 maart, 15.30 – 17.00 uur (inloop 15.00 uur, drankje na afloop).
Locatie: UCK (Utrechts Centrum voor de Kunsten), Utrecht (routebeschrijving).
Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Baay.
Aanmelden: Aanmeldformulier 30 maart