Donderdagmiddaglezing Monika Louws

Home » Evenementen » Donderdagmiddaglezing Monika Louws
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Wat willen docenten leren?

Tijdens de donderdagmiddaglezing van 10 november 2016 presenteert Monika Louws haar proefschrift ‘Professional learning: what teachers want to learn’. De onderzoekster van ICLON (lerarenopleiding universiteit Leiden) stelde als centrale onderzoeksvragen: wat, hoe en waarom willen leraren leren? En hangt dit af van hun jaren leservaring en de school waarin ze werken?

Onderzoek naar het leren van leraren richt zich meestal op wat leraren zouden moeten leren. Dit komt doordat leraren blijvend moeten leren vanwege curriculumveranderingen of onderwijsvernieuwingen en doordat het voor opleiders een interessante vraag is hoe je leraren voorbereidt op het beroep. Echter, de vraag naar wat leraren zelf willen leren blijft daardoor onderbelicht, aldus Monika Louws.

Het onderzoek is uitgevoerd op scholen voor Voortgezet Onderwijs. Ze zal discussievragen poneren over de mate waarin haar onderzoeksresultaten kenmerkend zijn voor het VO of ook toepasselijk zijn voor andere onderwijscontexten, zoals het mbo. In dit kader wordt tijdens de lezing ook ander onderzoek rondom dit thema gepresenteerd.

Hier vindt u de presentatie bij de lezing van Monika Louws.

 

Praktische informatie

Datum: donderdag 10 november, 15.30 – 17.00 uur (inloop 15.00 uur, drankje na afloop).
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Utrecht (routebeschrijving).
Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Baay.