Donderdagmiddaglezing José Mulder

Home » Evenementen » Donderdagmiddaglezing José Mulder
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Hoe kan de doorstroom mbo-hbo verbeterd worden?

Om meer grip te krijgen op de uitval van mbo’ers op het hbo is in 2015 een driejarig onderzoek gestart naar de doorstroom mbo-hbo. Op 13 oktober zal de projectleider van dit onderzoek, dr. José Mulder van ecbo, de eerste uitkomsten met u delen.

Doorstroom mbo-hbo staat volop in de aandacht. Het is één van de speerpunten van de minister van Onderwijs voor de komende jaren en begin september werd bekend dat de Minister met 7,5 miljoen euro de doorstroming van mbo naar hbo extra wil verbeteren.

José Mulder behandelt drie thema’s:

  1. De cijfers spreken: hoeveel mbo-studenten zijn er uitgevallen op het hbo in de periode 2005-2015? Daarbij zal worden stilgestaan bij verschillende aspecten, zoals de achtergrond van studenten, bij welke hogeschool ze zijn gaan studeren en vanaf welke mbo-instelling de studenten komen.
  2. Studenten aan het woord: wat zeggen mbo-studenten zelf over hun uitval? Waarom zijn ze uitgevallen? En hoe verschillen zij van mbo-studenten die wel dezelfde studie blijven volgen en havisten?
  3. Scholen en opleidingen aan het woord: wat doen scholen om de doorstroom mbo-hbo te verbeteren? Hoe kijken zij aan tegen doorstroom? En wat doen zij om doorstroom te verbeteren en hoe werkt dat?

Bij deze thema’s kunt u nagaan in hoeverre u de uitkomsten herkent in de eigen praktijk. Bovendien kunnen deze thema’s helpen bij het nadenken over hoe de doorstroom mbo-hbo verbeterd kan worden.

Praktische informatie

Datum: donderdag 13 oktober, 15.30 – 17.00 uur (inloop 15.00 uur, drankje na afloop).
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Utrecht (routebeschrijving).
Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Baay.