Donderdagmiddaglezing Eva Klooster

Home » Evenementen » Donderdagmiddaglezing Eva Klooster
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Verkenning van discriminatie op de stagemarkt

Op 21 april verzorgt Eva Klooster, senior onderzoeker bij het Verwey-Jonker Instituut de donderdagmiddaglezing in Utrecht. Zij spreekt over het onderzoek dat zij heeft gedaan naar discriminatie op de stagemarkt.

Mbo-studenten met een niet-westerse komaf moeten gemiddeld meer moeite doen dan autochtone studenten om een stageplaats te vinden. Sollicitatiebrieven blijven vaker onbeantwoord of worden afgewezen. Vanuit het onderwijs zijn verschillende verklaringen aangedragen, een daarvan is de mogelijke invloed van discriminatie.

Kennisplatform Integratie & Samenleving heeft verkennend onderzoek gedaan naar discriminatie bij werving en selectie op de stagemarkt, gefinancierd door het ministerie van SZW. Onderzoekers deden literatuuronderzoek en interviewden een grote groep studenten, mentoren en betrokkenen bij de beroepspraktijk vorming (bpv).

Uit de verkenning komt naar voren dat discriminatie een rol speelt op de stagemarkt, maar dat dit per regio, leerjaar en opleidingsrichting enorm verschilt. Ook komt naar voren dat onderwijsinstellingen en specifiek begeleiders van stages en bpv een grote rol (kunnen) hebben bij het voorkomen dat studenten geconfronteerd worden met discriminatie.

Eva Klooster, vertelt over de uitkomsten van het onderzoek en spreekt over de mogelijke rol van het onderwijs.

Praktische informatie

Datum: donderdag 21 april, 15.30 – 17.00 uur (inloop 15.00 uur, drankje na afloop).
Locatie: Cursus- en vergadercentrum Domstad, Utrecht.
Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Pieter Baay.