Laden Evenementen
Dit event is voorbij.
Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Stimuleren van teamleren; wat kunnen mbo-instellingen doen?

Onderwijsinnovaties in het mbo vragen om intensieve samenwerking tussen docenten. Ze moeten hun expertises bundelen om innovaties op een efficiënte en effectieve manier te ontwikkelen en te implementeren. Teamleren speelt hierbij een cruciale rol, wat inhoudt dat docenten kennis delen en creëren en verschillende ideeën met elkaar bediscussiëren. Deze processen vinden echter niet altijd vanzelfsprekend plaats. De vraag die het vertrekpunt vormde voor het promotieonderzoek van Machiel Bouwmans, verbonden aan het Lectoraat Beroepsonderwijs van de Hogeschool Utrecht, luidde dan ook: wat kunnen mbo-instellingen doen om teamleren te stimuleren?

Focus onderzoek

In zijn dissertatie The role of VET colleges in stimulating teachers’ engagement in team learning belicht Bouwmans deze vraag vanuit drie verschillende perspectieven: teamgericht HRM, de leiderschapsstijl van teamleiders, en mogelijkheden voor gespreid leiderschap. De teamleider blijkt een sleutelrol te vervullen in het stimuleren van teamleren. De manier waarop de teamleider zijn of haar leiderschapsstijl uitoefent, hoe de teamleider teamgericht HRM in het team implementeert, en hoe de teamleider mogelijkheden creëert voor gespreid leiderschap, lijken namelijk allen van invloed op de mate waarin teamleren plaatsvindt. Belangrijk hierbij is dat de teamleider altijd de teamsituatie als uitgangspunt neemt en zijn of haar leiderschapsstijl, de implementatie van teamgericht HRM, en mogelijkheden voor gespreid leiderschap hierop aanpast.

De lezing

Tijdens de donderdagmiddaglezing gaat Machiel Bouwmans graag in gesprek over de bevindingen uit zijn onderzoek. Zijn deze herkenbaar, en wat is de praktische meerwaarde hiervan?

Praktische informatie

Datum: Donderdag 19 april, 15.30 – 17.30 uur (inloop 15.00 uur, drankje na afloop).
Locatie: Vergadercentrum Domstad, Koningsbergerstraat 9, Utrecht (routebeschrijving)
Kosten: Aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ilona Koning.
Aanmelden: U kunt zich via deze link inschrijven.

Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email