Laden Evenementen
Dit event is voorbij.
Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Ervaren werkdruk in het mbo

Heeft u het ook zo druk? In media, beleid en onderzoek is er recent veel aandacht voor werkdruk onder docenten. Meestal gaat dit echter over het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en blijft het mbo onderbelicht. Het probleem speelt echter ook in het mbo. In recent onderzoek van ecbo deden bijna duizend docenten deel aan een peiling. Bijna driekwart van de mbo-docenten ervaart een hoge werkdruk, zo blijkt. 

Onder leiding van het Nederlands Debat Instituut gaan we op woensdag 14 juni met elkaar in gesprek over werkdruk. Wat laat het onderzoek zien? Welke initiatieven of aanpakken zijn al in scholen aanwezig? Wat zijn mogelijke oplossingen? We verzamelen oplossingsrichtingen waar iedereen die te maken heeft met werkdruk (docenten, teamleiders, HR, directie) inspiratie aan kan ontlenen en op de eigen instelling mee aan de slag kan.

Praktische informatie

Datum: woensdag 14 juni, 17.00 – 19.00 uur (inloop vanaf 16:30 en na afloop een drankje)
Locatie: Zaalverhuur 7, Boothstraat 7, 3512 BT in Utrecht (routebeschrijving).
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Christoffels.
Aanmelden: Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

 

Gerelateerde publicaties

2017-06-15T11:08:58+00:00

Werk hebben en werk houden in het mbo

Employability van onderwijsgevend personeel

Employability is het vermogen om werk te verkrijgen en/of te behouden. De employability van onderwijsgevenden in het mbo is iets lager dan gemiddeld in Nederland. Een hogere employability heeft een positief effect op de loopbaan. En employability wordt vooral bepaald door persoonsgebonden en in tweede instantie organisatiegebonden factoren, en minder door functiegebonden factoren.

2018-03-15T11:36:33+00:00

Ervaren werkdruk in het mbo

Onderzoeksverslag
Er is recent veel aandacht voor werkdruk onder docenten; in onderzoek, beleid en in de media. Veelal gaat dit echter over het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en blijft het mbo onderbelicht. Dit terwijl docenten in het mbo een hoge werkdruk ervaren, zoals blijkt uit het onderzoek naar medewerkerstevredenheid van de sector.

2016-12-21T20:55:50+00:00

Het PDG-traject herzien

Een analyse van de uitwerking van de beleidsmaatregel 'pedagogisch-didactisch getuigschrift'

Veel onderwijsgevenden in het mbo komen uit de beroepspraktijk. Hun praktijkkennis en –vaardigheden zijn belangrijk voor het verzorgen van goed beroepsonderwijs. De kwaliteit van deze zij-instromers staat hoog op de beleidsagenda van OCW.

Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email