Debat Werkdruk in het mbo, op zoek naar oplossingen

Home » Evenementen » Debat Werkdruk in het mbo, op zoek naar oplossingen
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Ervaren werkdruk in het mbo

Heeft u het ook zo druk? In media, beleid en onderzoek is er recent veel aandacht voor werkdruk onder docenten. Meestal gaat dit echter over het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en blijft het mbo onderbelicht. Het probleem speelt echter ook in het mbo. In recent onderzoek van ecbo deden bijna duizend docenten deel aan een peiling. Bijna driekwart van de mbo-docenten ervaart een hoge werkdruk, zo blijkt. 

Onder leiding van het Nederlands Debat Instituut gaan we op woensdag 14 juni met elkaar in gesprek over werkdruk. Wat laat het onderzoek zien? Welke initiatieven of aanpakken zijn al in scholen aanwezig? Wat zijn mogelijke oplossingen? We verzamelen oplossingsrichtingen waar iedereen die te maken heeft met werkdruk (docenten, teamleiders, HR, directie) inspiratie aan kan ontlenen en op de eigen instelling mee aan de slag kan.

Praktische informatie

Datum: woensdag 14 juni, 17.00 – 19.00 uur (inloop vanaf 16:30 en na afloop een drankje)
Locatie: Zaalverhuur 7, Boothstraat 7, 3512 BT in Utrecht (routebeschrijving).
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Meer informatie: voor meer informatie kunt u contact opnemen met Ingrid Christoffels.
Aanmelden: Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

 

Gerelateerde publicaties

2018-11-07T12:23:45+02:00

Kwaliteit en kwantiteit van docenten

Kwaliteit en kwantiteit van docenten

In dit paper brengen we een aantal actuele ontwikkelingen en onderzoeksresultaten in het beroepsonderwijs in kaart. Zowel vanuit het perspectief van docenten, instructeurs en praktijkopleiders, als vanuit het perspectief van beginnende docenten, masteropgeleide en gepromoveerde docenten. Al deze onderwijsprofessionals en de studenten die zij opleiden verdienen een aantrekkelijk beroepsperspectief en een goede voorbereiding daarop.

2018-07-26T09:51:31+02:00

Werk hebben en werk houden in het mbo

Employability van onderwijsgevend personeel

Employability is het vermogen om werk te verkrijgen en/of te behouden. De employability van onderwijsgevenden in het mbo is iets lager dan gemiddeld in Nederland. Een hogere employability heeft een positief effect op de loopbaan. En employability wordt vooral bepaald door persoonsgebonden en in tweede instantie organisatiegebonden factoren, en minder door functiegebonden factoren.

2018-03-15T11:36:33+02:00

Ervaren werkdruk in het mbo

Onderzoeksverslag
Er is recent veel aandacht voor werkdruk onder docenten; in onderzoek, beleid en in de media. Veelal gaat dit echter over het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs en blijft het mbo onderbelicht. Dit terwijl docenten in het mbo een hoge werkdruk ervaren, zoals blijkt uit het onderzoek naar medewerkerstevredenheid van de sector.