Classroom Escape21

Home » Evenementen » Classroom Escape21
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Op 30 juni 2017 is het zover: dan beginnen onderzoekers, trainers en adviseurs aan een nieuwe editie van Classroom Escape21. Voor alle docenten die op een spannende en vernieuwende manier aan de slag willen met  21ste-eeuwse vaardigheden.

Denk je

Dat we jongeren nog beter op hun toekomst kunnen voorbereiden? Wil je weten hoe je 21ste- eeuwse vaardigheden in kunt zetten in jouw klas? Of wil je dit nog effectiever doen?

Ben je

Een innovatieve of leergierige docent in het vo, mbo of hbo, die niet bang is om te experimenteren en die graag van collega’s leert?

Impressie

Professionalisering = denken + doen

Wij geven je geen pasklare antwoorden, maar laten je het beleven. In een team ga je in een snelkookpan aan de slag om 21ste-eeuws onderwijs te bouwen. Met pitstops en sprints voor kennis, inspiratie, tools en feedback.

Classroom 21 = serious gaming and learning

In 3 uur tijd bouw je een escaperoom waar een ander team de 21ste-eeuwse vaardigheden moet inzetten om te ontsnappen. Observatoren bekijken hoe jullie zelf de 21ste-eeuwse vaardigheden gebruiken. Samen reflecteren we op het proces en eindproduct: hoe kun je daarmee verder in de klas van morgen?

Getting out

Op basis van de escaperoom maak je samen met de trainers en onderzoekers de transfer naar je eigen onderwijs. Je zoomt in op tips en tricks hoe je je team mee kan nemen bij het eigentijds maken van het onderwijs. Ook ontwikkel je met elkaar nieuwe werkvormen en onderwijsmateriaal dat je in kunt zetten in je lessen.

Ook ga je naar huis met

  • Inzichten hoe je 21ste-eeuwse vaardigheden eigentijds ontwikkelt.
  • Praktische handvatten voor het begeleiden en beoordelen van 21ste-eeuwse vaardigheden.
  • Platform voor uitwisseling van innovatieve voorbeelden.

Meedoen?

De volgende sessie vindt plaats op vrijdag 30 juni, van 9.30-16.30 uur, op een locatie centraal in Nederland. Kosten voor deze professionaliseringsactiviteit zijn €295,- (btw-vrij). Interesse? Stuur een mail naar pieter.baay@ecbo.nl of skesteren@cinop.nl of gebruik het inschrijfformulier.

Classroom Escape21 is een initiatief van ecbo, CINOP Advies en Handicap + studie, allen onderdeel van Stichting CINOP. Onderzoekers, trainers en adviseurs van verschillende werkeenheden laten wetenschappelijke inzichten en praktijkkennis samenkomen en zetten hun ervaring in vanuit de begeleiding van innovatieprocessen bij scholen.