Amsterdamse klas on tour

Home » Evenementen » Amsterdamse klas on tour
Laden Evenementen
Dit event is voorbij.

Bijeenkomst over de doorstroom van vo naar mbo/hbo

De doorstroom van leerlingen neemt af. Dit is slechts één van de bevindingen die in het recente rapport van de Onderwijsinspectie staat. Zo speelt het opleidingsniveau van ouders ook een rol en is de instroomkans groter bij een hoger inkomen van de ouders. Dagelijks zetten Amsterdamse leraren in het voortgezet onderwijs zich in om hun leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden op de volgende stap in hun onderwijsloopbaan. Maar hoe laat je als leraar deze grote overgang zo soepel mogelijk verlopen? Hoe zorg je bijvoorbeeld dat je leerlingen de juiste keuze maken en dat de vaardigheden die jij ze leert goed aansluiten bij die keuze?

Op woensdag 24 mei op het IJburg College 2 in Amsterdam wordt een editie van De Amsterdamse Klas on tour georganiseerd, specifiek gericht op de doorstroom van vo naar het mbo of hbo.

Tijdens de bijeenkomst wordt het gesprek geopend over persoonlijke ervaringen en verschillende werkwijzen en wordt er op die manier kennis gedeeld over de optimale voorbereiding van leerlingen voor het mbo en hbo. Dat wordt onder andere gedaan met onderzoeker Pieter Baay en decaan Bas Körnmann. Pieter vertelt over zijn onderzoek naar 21ste-eeuwse vaardigheden in het mbo-curriculum. Zo staat hij stil bij vier ontwikkelingen in de samenleving die ervoor zorgen dat de toekomst verandert. Wat zijn de gevolgen van medialisering, globalisering, individualisering op het onderwijs? Bas deelt zijn ervaringen en visie als decaan van het Hervormd Lyceum West. Hij legt daarbij de nadruk op het verzorgen van een goede overgang voor leerlingen en het veranderen van de mindset van zijn collega-leraren wat betreft loopbaanoriëntatie en –begeleiding. Hij gaat hier graag over in gesprek met de aanwezigen.

 

Amsterdamse Klas on tour

Het programma is onderdeel van de Amsterdamse Klas on tour, een serie pop-up onderwijsbijeenkomsten voor Amsterdamse leraren waarbij zij zelf bepalen waarover gesproken wordt. Meer weten over De Amsterdamse Klas en De Amsterdamse Klas on tour? Kijk op https://www.facebook.com/amsterdamseklas.

 

Praktische informatie

Datum: dinsdag 24 mei, 16.00 – 18.00 uur
Locatie: IJburg College 2, Geertje Wielemastraat 1, 1095 MM Amsterdam; bekijk in Google Maps
Kosten: aan deelname zijn geen kosten verbonden.
Aanmelden: gratis aanmelden kan via deze link.