De bewegende arbeidsmarkt, kansen voor entree en mbo 2

Home » De bewegende arbeidsmarkt, kansen voor entree en mbo 2
De bewegende arbeidsmarkt, kansen voor entree en mbo 22017-04-04T14:52:05+02:00

De bewegende arbeidsmarkt, kansen voor entree en mbo 2

Lezing op conferentie 15 oktober 2015 – Optimaal leren en opleiden in Entree en mbo 2. Wat werkt?

Door Ruud Baarda, senior adviseur bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

 

De arbeidsmarkt in Nederland vertoont tekenen van herstel. Dat is gunstig voor iedereen die daar op actief wil zijn. Met name voor jongeren kan dit opkrabbelen van de werkgelegenheid weer nieuwe mogelijkheden bieden.

Op basis van een aantal indicatoren die door SBB worden ontsloten zal een beeld worden gegeven van mogelijkheden op de niveaus 1 en 2 van het middelbaar beroepsonderwijs. Die mogelijkheden zijn er wel degelijk, maar zijn ook niet eindeloos.

Om de arbeidsmarkt nog beter te laten functioneren voor deze doelgroep kan het soms een uitkomst zijn om een aantal gebleken elementen voor een succesvolle instroom optimaal te benutten om een goede toetreding te realiseren. Een aantal concrete mogelijkheden zullen worden genoemd, waarmee het onderwijs haar voordeel kan doen.

Ruud Baarda is senior adviseur bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven op het terrein van arbeidsmarkt- en doelmatigheidsinformatie.

Contact

Drs. José Hermanussen
Drs. José HermanussenSenior onderzoeker
06-10970839
Ir. Hester Smulders
Ir. Hester SmuldersSenior onderzoeker
06-53749282

Gerelateerd nieuws

1607, 2019

Eerste rapportage Evaluatie en monitoring wet toelatingsrecht mbo

Door |16 juli 2019|Categorie(ën): Mbo-organisatie|Tags: , |Reacties uitgeschakeld voor Eerste rapportage Evaluatie en monitoring wet toelatingsrecht mbo

Vanaf 1 augustus 2017 is de wet ‘Vroegtijdige aanmelddatum en toelatingsrecht tot het mbo’ in werking getreden. De nieuwe wet introduceert een set maatregelen, waaronder de aanmelddatum van 1 april, voorschriften voor procedures en informatievoorziening, het toelatingsrecht voor aankomende studenten, voorwaarden waaronder dat toelatingsrecht geldt en het verplichte bindend studieadvies in het eerste jaar van de opleiding.

307, 2019

Kamerbrief sterk technisch vmbo

Door |3 juli 2019|Categorie(ën): Kennisverspreiding, Mbo-organisatie|Tags: , |Reacties uitgeschakeld voor Kamerbrief sterk technisch vmbo

Kamerbrief sterk technisch vmbo

De Monitor Sterk Techniekonderwijs; de nulmeting, gaat aan de feitelijke monitoring van het programma Sterk Techniekonderwijs vooraf. De Monitor is uitgevoerd door José Mulder (ResearchNed), Ronald Ferket (ecbo) en Christoph Meng (Research) Centre for Education and the Labour Market (ROA) en Anneke Westerhuis (ecbo).

207, 2019

Kompas21 lancering op 2 juli

Door |2 juli 2019|Categorie(ën): Mbo-organisatie|Tags: , , |Reacties uitgeschakeld voor Kompas21 lancering op 2 juli

Kompas21 lancering op 2 juli

Samen met 12 mbo-scholen ontwikkelde Expertisecentrum Beroepsonderwijs (ecbo) dit instrument voor en door het mbo. ROC Friese Poort volgde als eerste deelnemer de Train-de-Trainer tweedaagse. Het doel van de tweedaagse was om KOMPAS21 goed te integreren binnen de onderwijsinstelling. Gedurende intensieve sessies zijn de medewerkers klaargestoomd om zelf als trainer aan de slag te gaan.

Gerelateerde bijeenkomsten

Gerelateerde projecten en publicaties

2019-06-14T10:56:00+02:00

Zes pijlers voor het succesvol werken aan onderwijskwaliteit

Zes pijlers voor het succesvol werken aan onderwijskwaliteit

Hoewel opleidingsteams in het mbo ‘aan zet’ zijn, vinden zij het niet eenvoudig om verantwoordelijkheid te nemen voor (het verbeteren van) de onderwijskwaliteit. De vraag is hoe mbo-instellingen opleidingsteams hierbij beter kunnen ondersteunen.

Stel uw vraag