Webinar Leren en werken in opleidingsteams

Webinar leren en werken in opleidingsteams website

06 oktober 2021 14:00 - 15:00

Online

Wat weten we over effectieve samenwerking binnen opleidingsteams in het mbo? En over de invloed ervan op de kwaliteit van het onderwijs?

Patricia Brouwer (HU) en Daniël van Middelkoop (HvA) doen praktijkgericht onderzoek naar samenwerken aan effectieve teams in het mbo. Jeroen Kraan ECBO) gaat met hen in gesprek over vragen als: Wat is het collectief handelingsvermogen van teams? En hoe helpen ze de teams met duidelijke stappen hieraan te werken. Tot slot zoomen we in op de trend van ‘teams aan zet’ binnen het onderwijs: werkt dat? En waar let je als team op?

Het webinar kent een afwisseling waarin Patricia en Daniel inzichten vanuit wetenschap delen, maar ook eigen ervaringen en praktische tips die je kunt toepassen. Tijdens het webinar is er ook de gelegenheid om jouw vragen te stellen.

Voor wie?

Opleiders en medewerkers in het mbo

Kosten

Deelname aan het webinar is gratis

Drieluik en Onderwijskennis.nl

Het webinar maakt deel uit van een van de drie drieluiken die ECBO in 2021 organiseert. Naast het webinar bestaat het drieluik uit een podcast en een lezingencarrousel. Het eerste drieluik vind je hier. Het derde drieluik organiseren we in eind 2021. Thema: Differentiatie en gepersonaliseerd leren.

Het drieluik sluit aan op de themapagina ‘Leren en werken in opleidingsteams’ op Onderwijskennis.nl. De pagina biedt je een toegankelijke en overzichtelijke stand van zaken uit de wetenschap over opleidingsteams in het mbo.