Onderzoek van morgen in én door het beroepsonderwijs

09 september 2020 13:30 - 09 september 2020 15:00

Online

De aanmelding voor het online postersymposium is gesloten. Neem voor meer informatie contact op met onderstaande contactpersoon.

Online postersymposium

Wetenschappelijk praktijkgericht onderzoek door mensen binnen mbo-instellingen komt steeds vaker voor. Het pre-promotietraject, georganiseerd door ECBO, HU, OU en BVMBO, helpt mbo-professionals met het komen tot een onderzoeksplan en een aanvraag voor een NWO Promotiebeurs voor leraren. Wij nodigen je uit om vanuit jouw expertise mee te denken met deze veelbelovende pre-promovendi. Draag bij aan het onderzoek van morgen in én door het beroepsonderwijs.

In deze online bijeenkomst pitchen pre-promovendi hun onderzoeksidee aan de hand van een poster. Daarna gaan zij met hun publiek een constructieve discussie aan. Hun doel is om tot verbeterde voorstellen voor wetenschappelijk onderzoek met impact op het beroepsonderwijs te komen. Daarnaast hopen ze in contact te komen met andere onderzoekers en mogelijk potentiële (co)promotoren op de specifieke onderzoeksthema’s.

Programma

  • Welkom en introductie
  • Ronde 1: Pitches van verschillende pre-promovendi
  • Ronde 1: Discussie met een van de pre-promovendi
  • Ronde 2: Pitches van verschillende pre-promovendi
  • Ronde 2: Discussie met een van de pre-promovendi
  • Afsluiting

Inhoudelijk programma

De onderzoeksvragen van de pre-promovendi beslaan vier thema’s: docentprofessionalisering, vakgericht onderzoek, studentontwikkeling, en onderwijsbeleid in het beroepsonderwijs. Bekijk hier het inhoudelijk programma per ronde.

Praktische zaken

De online bijeenkomst vindt plaats op woensdag 9 september van 13:30 tot 15:00.

Organisatie

Het postersymposium wordt georganiseerd in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research, divisie BBV in het kader van het pre-promotietraject van HU, ECBO, OU en BVMBO.

Neem contact op voor meer informatie