Online demo reflectie-instrument KOMPAS21 en situatiespel

Online demo reflectie-instrument KOMPAS21 en situatiespel

25 mei 2021 16:00 - 16:30

Online via je smartphone, tablet of laptop

In week 21, de week van de 21ste -eeuwse vaardigheden, organiseert ECBO samen CINOP een gratis online demo rondom het online reflectie-instrument KOMPAS21. Met dit instrument krijgen studenten inzicht in hun 21ste-eeuwse vaardigheden. Daarnaast laten we het bijbehorende situatiespel zien waarmee studenten onderling in gesprek kunnen gaan over hun 21ste-eeuwse vaardigheden. Ben je betrokken bij de opleiding van mbo-studenten en heb je interesse in het reflectie-instrument? Aanmelden is niet meer mogelijk.

Hoe ziet de online demo eruit?

  • Toelichting van KOMPAS21: het gedachtegoed, het netwerk en de ontwikkelde materialen;
  • Demo van het reflectie-instrument: we geven een inkijkje in de casuïstiek, mogelijkheden en toepassing van het instrument;
  • Deelnemers gaan zelf aan de slag en spelen het situatiespel in een online variant.

KOMPAS21

KOMPAS21 (Kennis Over Mijn Persoonlijke Attitudes en Skills21) geeft duiding aan 21ste-eeuwse vaardigheden. Door herkenbare casuïstiek ontdekken studenten hun eigen 21ste-eeuwse vaardigheden. Het instrument biedt docenten handvatten om met studenten het gesprek over 21ste-eeuwse vaardigheden te voeren. Het instrument is ontwikkeld voor en door studenten en samen met ECBO-onderzoekers en docenten uit het werkveld. Op basis van wetenschappelijke literatuur en de input van studenten, docenten en het bedrijfsleven ontwikkelde ECBO tien rubrics voor 21ste-eeuwse vaardigheden. Deze rubrics vormen de basis voor het online reflectie-instrument KOMPAS21.

Situatiespel

In 2020 ontwikkelde ECBO samen met meerdere mbo-instellingen het bijbehorende situatiespel. Dit spel helpt docenten verdieping aan te brengen in het gesprek met studenten over 21ste-eeuwse vaardigheden. Onderwijsprofessionals zetten dit spel in om studenten onderling in gesprek te laten gaan over 21ste-eeuwse vaardigheden.

Voor wie?

Voor alle betrokkenen bij de opleiding van studenten binnen mbo-instellingen.

Wanneer?

25 mei 2021 van 16:00 – 16:30 uur.
Deelname is gratis.

Aanmelden online demo reflectie-instrument KOMPAS21 en situatiespel

Aanmelden is niet meer mogelijk.