Online discussiepanel ‘Op weg naar het nieuwe normaal na corona’

22 september 2020 14:00 - 22 september 2020 16:30

Online

De aanmelding voor de tweede bijeenkomst op 22 september is gesloten. Binnenkort volgt er meer informatie over de derde en vierde bijeenkomst.

Op 30 april organiseerde TIAS en ECBO naar aanleiding van het artikel over ‘Governance in het mbo tijdens en na corona’ een online symposium. Mbo-bestuurders, toezichthouders en strategische staf gingen in de levendige discussiebijeenkomst met elkaar het gesprek aan, over de grootste kopzorgen van dit moment. Daarnaast deelden zij de belangrijkste kernopgaven voor de toekomst. Diplomawaarde, kwaliteit en afstandsleren, veiligheid, leiderschap, effectmonitoring, verantwoording en het belang van scenario-ontwikkeling -in verbinding met de buitenwereld bleken belangrijke issues.

Deelnemers gaven aan – in deze onzekere coronatijden – sterke behoefte te hebben aan meer van dit soort discussie- en kennisdelingsbijeenkomsten op bestuurlijk niveau. Om in deze behoefte te voorzien, creëren TIAS en ECBO een online discussiepanel dat een paar keer per jaar samenkomt: ‘Op weg naar het nieuwe normaal na corona’.

Hoe werkt het?

Elke mbo-instelling kan een abonnement nemen op het discussiepanel ‘Op weg naar het nieuwe normaal na corona’. Dit abonnement bestaat uit:

  • Deelname aan de online bijeenkomsten;
  • Een whitepaper met discussiethema’s en een state-of-the-art van ECBO/TIAS dat voorafgaand aan de bijeenkomst wordt toegestuurd;
  • Een verslag van iedere discussiebijeenkomst;
  • 1 jaar toegang tot een online forum, waarin inzichten, ervaringen en discussiepunten gedeeld worden. Dit forum biedt ook een overzicht met relevante initiatieven en onderzoeken die gedurende het jaar door ECBO en TIAS worden toegevoegd;
  • Dit forum wordt ook gebruikt om een mini-opiniepanel te organiseren: Via korte polls wordt gevraagd hoe de deelnemers denken over actuele vraagstukken. De uitkomsten worden openbaar gemaakt. Het ‘eigenaarschap’ van dit panel ligt bij ECBO en TIAS.

Voor wie?

Mbo-bestuurders, toezichthouders en strategische staf

Inschrijven voor bijeenkomst 2, 3 en 4

De eerste bijeenkomst vond plaats op 25 juni over het thema examinering. Inschrijven voor bijeenkomst 2, 3 en 4 is nog mogelijk. Per instelling bedragen de kosten voor het abonnement vanaf bijeenkomst 2 €1125,-. Per instelling kunnen maximaal drie deelnemers een bijeenkomst bijwonen.

Data en thema’s:

  • 22 september 14.00 – 16.30 uur. Thema: Stage/BPV
  • 3e en 4e bijeenkomst: data en thema nader te bepalen in overleg met de deelnemers

Organisatie

Marc Vermeulen, Jose Hermanussen, Margriet vd Sluis, Morris Oosterling, Theo Camps

Neem contact op voor meer informatie