Bijeenkomst 3 ECBO-TIAS Discussiepanel: De derde leerweg

Op weg naar het nieuwe normaal na corona

Bijeenkomst 3 governance discussiepanel

21 januari 2021 14:00 - 17:00

Online

Aanmelden voor deze bijeenkomst is niet meer mogelijk. Bekijk de agenda voor andere bijeenkomsten en activiteiten.

In de derde bijeenkomst van het ECBO-TIAS Discussiepanel staat het thema de ‘Derde leerweg’ centraal. Dit thema kwam naar voren uit de behoeftepeiling van de vorige bijeenkomst en staat mede in relatie tot kansen voor leven lang ontwikkelen in- en na corona, mogelijkheden en dilemma’s.

Thema-expert Henk Ritzen verzorgt de inleiding. Hij is emeritus lector ‘Onderwijsarrangementen in maatschappelijke context’ aan Saxion, Applied University en beleidsadviseur, coördinerend onderzoeker bij ROC van Twente te Hengelo.

Whitepapers en eerdere bijeenkomsten

Deelnemers ontvangen enkele weken van tevoren ter voorbereiding de whitepaper over de Derde leerweg. Eerdere whitepapers gingen over de thema’s Governance in het mbo tijdens en na corona, beoordelen en examineren in het mbo in tijden van corona en Stages/BPV.

Lees hier meer over het ontstaan van het discussiepanel en de thema’s van eerdere bijeenkomsten.

Voor wie?

Mbo-bestuurders, toezichthouders en strategische staf

Hoe werkt het?

Elke mbo-instelling kan zich inschrijven voor bijeenkomst 3 en/of 4 van het discussiepanel ‘Op weg naar het nieuwe normaal na corona’. Per instelling bedragen de kosten per bijeenkomst  € 375,– en kunnen maximaal drie deelnemers een bijeenkomst bijwonen. Het is mogelijk de bijeenkomsten afzonderlijk te volgen.

In de prijs is het volgende inbegrepen:

  • Deelname aan de online bijeenkomst 3 (en/of bijeenkomst 4);
  • Een whitepaper met discussiethema’s en een state-of-the-art van ECBO/TIAS dat voorafgaand aan de bijeenkomst wordt toegestuurd;
  • Een verslag van de discussiebijeenkomst(en);
  • Toegang tot een online forum, waarin inzichten, ervaringen en discussiepunten gedeeld worden. Dit forum biedt ook een overzicht met relevante initiatieven en onderzoeken die gedurende het jaar door ECBO en TIAS worden toegevoegd;
  • Dit forum wordt ook gebruikt om een mini-opiniepanel te organiseren: Via korte polls wordt gevraagd hoe de deelnemers denken over actuele vraagstukken. De uitkomsten worden openbaar gemaakt. Het ‘eigenaarschap’ van dit panel ligt bij ECBO en TIAS.

Data en thema’s:

  • Bijeenkomst 3: 21 januari 2021, 14.00 –17.00 uur. Thema: De derde leerweg. Gastspreker. Henk Ritzen, emeritus lector ‘Onderwijsarrangementen in maatschappelijke context’ Saxion Hogeschool
  • Bijeenkomst 4: datum en thema nader te bepalen in overleg met de deelnemers