Vacature bij ecbo

Wil jij werken bij dé toonaangevende partner in leren? Wil jij werken aan oplossingen met impact?

Vacature ecbo

Wat doen wij?

Bij CINOP hebben we hart voor een leven lang ontwikkelen. We willen mensen en organisaties verder helpen zodat iedereen een betekenisvolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Wat ons kenmerkt? Dat we nieuwsgierig zijn. Gedreven en resultaatgericht. En we spreken van oudsher de taal van het onderwijs. Samenwerken zit in ons DNA; het is de motor van onze bevlogenheid om samen projecten te laten slagen.

Nederland nummer 1 in leren

Bij CINOP bundelen we de krachten van 150 collega’s. De combinatie van onderzoek, advies en uitvoering onder één dak, in multidisciplinaire teams, geeft ons denk- en innovatiekracht om daadwerkelijk impact te realiseren. Dat doen we samen met overheidsinstellingen, onderwijs en het bedrijfsleven. In welk team je ook zit: met elkaar zijn wij verantwoordelijk voor onze gezamenlijke missie om Nederland nummer 1 in leren te laten zijn.

Onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken

We zetten ons elke dag met hart en ziel in voor onze klanten en partners, voor uiteenlopende onderwijs- en arbeidsmarktvraagstukken. Voor oplossingen met een blijvende impact op organisaties, de maatschappij en het individu. En natuurlijk staan wij zelf ook niet stil; we werken doorlopend aan de ontwikkeling van onze mensen en onze dienstverlening. We leren elke dag. Dat houdt ons scherp.
Bekijk de video waarin medewerkers vertellen over de cultuur en werksfeer bij CINOP.

Wat ga jij doen!

Je zult werkzaamheden verrichten voor het label ecbo (Expertisecentrum Beroepsonderwijs). Binnen dit label wordt kennis over het beroepsonderwijs ontwikkeld, verzameld en verspreid. Wij doen zowel wetenschappelijk als beleids- en praktijkgericht onderzoek en delen onze resultaten onder andere via workshops, presentaties en publicaties. Ecbo werkt voor overheden, sectororganisaties en kenniscentra, onderwijsinstellingen en platforms voor beroepsonderwijs en volwasseneneducatie.

Met een breed profiel werk je in multidisciplinaire teams aan de (kennis)ontwikkeling van één of meer thema’s waarop je toegevoegde waarde kan bieden aan onze stakeholders. Flexibilisering van het onderwijs, gepersonaliseerd leren, professionalisering van docenten en teams en de aansluiting van onderwijs op de arbeidsmarkt zijn voor CINOP dé kernthema’s. De kennis uit onze onderzoeken neem je mee in je dagelijkse werkzaamheden. Je houdt je kennis up to date en draagt de expertise van CINOP actief uit. Je bent veel op pad; met onze partners in leren bouw je samen aan duurzame oplossingen. We verwachten dat je zelfstandig projecten kunt uitvoeren naar tevredenheid van de klant en in verbinding met relevante collega’s en stakeholders.

Je werkt flexibel, bepaalt je eigen agenda en beschikt over professionele vrijheid om kansrijke projecten te ontplooien. Je bent een teamplayer die talenten van collega’s kan benutten en ook buiten de deur het beste naar boven kan halen.

Wat breng jij mee!

We verwachten van jou dat je thuis bent in deze werkzaamheden en in één of meerdere thema’s. Én meer dan dat! Zo ken jij de markt waarin wij opereren, de markt van het (beroeps)onderwijs, overheid en arbeidsmarkt, als geen ander en breng je een eigen netwerk mee. Je weet intern en extern de juiste verbindingen te leggen en zet kansen om in concrete opdrachten. Je bent inspirerend sparringpartner en vraagbaak voor collega’s. Je bent een harde werker, je bent ondernemend en hebt een innovatieve werkhouding. Je schakelt gemakkelijk tussen de diverse projecten, inhoudelijk en financieel. Je adviseert onze klanten over toepasbare oplossingen voor complexe vraagstukken. Je kunt in teamverband een onderzoekstraject vormgeven, uitvoeren, de resultaten daarvan interpreteren en daarover rapporteren.

Verder heb/ben je:

 • universitair geschoold in een van de sociale wetenschappen met een adequate basis van methodologische kennis en vaardigheden;
 • ervaring in kwantitatief onderzoek, statistische analyse, beheer van grote databestanden (Excel, SPSS, Access) en interpretatie van gegevens in relatie tot actuele vraagstukken in het beroepsonderwijs;
 • ervaring in onderzoek en beleidsadvisering op strategisch niveau;
 • minimaal 5 jaar relevante werkervaring;
 • een eigen netwerk en succesvolle ervaring met acquisitietrajecten;
 • aantoonbare ervaring als projectleider;
 • proactieve werkhouding;
 • een overtuigende communicatiestijl, waarbij je creatief en makkelijk schrijft;
 • enthousiast met een gezonde dosis humor!

Wat bieden wij jou?

 • Een uitdagende rol in een multidisciplinair team waarbij je gestimuleerd wordt je breed te ontwikkelen.
 • Je start in een contract voor bepaalde tijd met het oog op een dienstverband voor onbepaalde tijd bij goed functioneren.
 • Je salaris wordt ingedeeld op basis van opleiding en ervaring.
 • We hebben een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden: pensioenregeling, arbeidsongeschiktheidsverzekering inclusief een tegemoetkoming, een tegemoetkoming in je ziektekosten, reiskostenvergoeding, flexibel werken, laptop, smartphone etc.
 • En natuurlijk hele leuke collega’s.

Informatie en sollicitatie

Over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Karien Coppens, senior onderzoeker (Karien.Coppens@ecbo.nl). Kijk voor meer informatie over ecbo en CINOP op www.ecbo.nl en www.cinop.nl.

Je sollicitatie, in de vorm van een motivatie én actueel CV, kun je tot 28 maart 2019 sturen naar sollicitatie@cinop.nl o.v.v. vacaturenummer 12-19. Na de sluitingsdatum geven wij een reactie op je sollicitatie.

Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure.
Acquisitie naar aanleiding van deze plaatsing stellen we niet op prijs.