Kwalitatief diepteonderzoek van Kenniscentrum Publieke Zaak

Hoewel de formele medezeggenschap voldoende is ingevuld, kan de dialoog met personeel, ouders en leerlingen beter. Dit is de conclusie van de monitoringscommissie Goed bestuur van de VO-raad op basis van een onderzoek dat zij het afgelopen jaar liet uitvoeren. 

Classroom Escape21

In het onderzoek van Kenniscentrum Publieke Zaak (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen) is op basis van kwalitatief diepteonderzoek bij drie scholen onderzocht hoe het zit met de medezeggenschap en waar verbetermogelijkheden liggen. De commissie heeft de belangrijkste bevindingen kort samengevat en gaat hier in het komende half jaar met betrokkenen over in gesprek.

Ecbo was betrokken bij de uitvoering van het onderzoek. Lees hier het volledige bericht op de website van de VO-raad. U kunt het  volledige rapport hier downloaden.

Contact over dit onderwerp

Dr. Patricia Brouwer
Dr. Patricia BrouwerSenior onderzoeker
06-12235587