Classroom Escape21: dé manier om te werken aan 21ste-eeuwse vaardigheden in de les

Op 30 juni 2017 vond weer een open inschrijving variant plaats van Classroom Escape21. Docenten gingen op een spannende en vernieuwende manier aan de slag met  21ste-eeuwse vaardigheden. 

Classroom Escape21
Met meer dan 20 docenten van 7 verschillende (school)organisaties –uit zowel mbo als hbo- was het lekker druk. Deze editie zijn vier teams van leergierige docenten erin geslaagd om te ontsnappen uit voor elkaar gebouwde escaperooms.

Van escaperoom transfer maken naar eigen onderwijs

Uiteraard draait het deze dag niet alleen om het bouwen en oplossen van de escaperooms. Een intensieve intervisiesessie hoort ook bij het leerproces. Belangrijk is namelijk dat de deelnemers uiteindelijk de transfer maken naar het eigen onderwijs en dagelijkse lespraktijk.

Om met een docent te spreken: “ik ga studenten zélf een escaperoom laten maken voor medeleerlingen, bijvoorbeeld de ene klas tegen de andere”. Of een andere deelnemer: “de vorm daagt me uit om meer van mijzelf te vragen dan in een klassikale les, zelf-oplossend vermogen wordt getriggerd”.

Inschrijving volgende Classroom Escape21 geopend

Zin om ook een keer mee te draaien met Classroom Escape21? Schrijf je in voor de volgende bijeenkomst op 10 november 2017. Bekijk ook de video hieronder.

Contact over dit onderwerp

Dr. Pieter Baay
Dr. Pieter BaayOnderzoeker
06-54675627