Terugblik debat werkdruk in het mbo

Home » Terugblik debat werkdruk in het mbo

Terugblik debat werkdruk in het mbo

Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Op zoek naar oplossingen

Werkdruk in het onderwijs, met name onder docenten, is een actueel onderwerp. In de media maar ook in beleid in onderzoek wordt er veel over geschreven en gedacht. Het mbo blijft echter vaak onderbelicht in deze discussie. Terwijl ook docenten in het mbo een hoge werkdruk ervaren, zo blijkt uit pas verschenen onderzoek van ecbo. Hoe ervaren of herkennen professionals in het mbo die hoge werkdruk in de praktijk? Deze vraag staat centraal tijdens het debat van 14 juni.

debat

‘Vandaag zetten we werkdruk in het mbo hoger op de agenda.’
Met dit statement opent Anna Heijker van het Nederlands Debat Instituut het debatcafé. Een gevarieerde groep van 46 onderwijsprofessionals, van docenten tot onderzoekers en van OR-leden tot HR-managers, gaat op zoek naar oplossingen. De avond bestaat uit drie onderdelen; om te beginnen korte interviews met deskundigen, ter inhoudelijke ondersteuning, gevolgd door pitches uit de praktijk van onderwijsprofessionals die een goede aanpak hebben gevonden om werkdruk bij hen op school aan te pakken. Het laatste onderdeel is interactief: in het mbo-café kunnen alle aanwezigen hun ervaringen en ideeën spuien.

Lees hier het volledige verslag van het debat.

 

Contact over dit onderwerp

Drs. Ilona Koning
Drs. Ilona KoningExpert kennisverspreiding
06-13219605
Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email
2017-07-24T10:03:44+00:00 28 juni 2017|Categorieën: Kennisverspreiding|Tags: , , |