Boordevol nieuws uit het beroepsonderwijs

Dimensies nr. 29 (juni 2017) is verschenen. In deze editie aandacht voor bezieling en inspiratie.

Dimensies 29 verschenen

In het eerste artikel gaan we naar de Efteling, waar dé CvI Management-conferentie ‘Tussen droom en daad’ dit jaar plaats vond. Bezieling en inspiratie vormen het thema dat als rode draad door de presentaties en lezingen loopt die dag. Rob Martens spreekt in zijn keynote over motivatie en het leren van leerlingen, daarbij verwijzend naar de vmbo-school Niekee in Roermond. Een portret van talentontwikkeling op het Niekee wordt beschreven in de bundel: ‘Talentontwikkeling op het vmbo’ (Uitgave Platform Bèta Techniek, 2015).

Koen Vos, opleidingsmanager, en Remco Meijerink, lid van CvB, vertellen in het tweede artikel over brede vorming en christelijk beroepsonderwijs 3.0 bij ROC Friese Poort: “Vroeger kreeg je de zin van het leven, vandaag de dag moet je er als student zelf naar op zoek”.

Verder bezoeken we in ‘Het moment’ de jaarlijkse OCW Kennismarkt en zet Rob Martens in zijn column vraagtekens bij organisaties. Hierbij verwijst hij naar wat Wouter Hart (eveneens keynotespreker op de CvI conferentie) de ‘verdraaide organisatie’ noemt. Zie ook het interview, over ‘verdraaide organisaties’ met Marius Buiting in Dimensies 16 (2014).

Dimensies 29 is deze week verstuurd naar abonnees en is ook digitaal beschikbaar. Dimensies ook thuis ontvangen? Abonneer u hier!

Contact over dit onderwerp

Drs. Ilona Koning
Drs. Ilona KoningExpert kennisverspreiding
06-13219605