Dien nu in voor één van de twee NRO-verbindingsprijzen

Ben je wetenschapper, en is jouw onderzoek vertaald naar de onderwijspraktijk? Of heb je als leraar onderzoeksresultaten ingezet om je onderwijs te verbeteren? Dien dan nu in voor één van de twee NRO-verbindingsprijzen, die op 1 november 2017 tijdens het NRO-congres uitgereikt worden. Elke prijs bedraagt 2000 euro. Aanmelden voor de prijzen kan tot 3 juli 2017.

NRO-verbindingsprijs

De NRO-verbindingsprijzen bestaan uit:

  • De NRO-VOR-praktijkprijs gaat naar een wetenschapper wiens onderzoek op doeltreffende manier is vertaald naar een product of activiteit voor de onderwijspraktijk of het onderwijsbeleid.
  • De NRO-onderwijsprijs is bestemd voor een leraar of andere onderwijsprofessional in de school, die op doeltreffende wijze binnen de school gebruik maakt van inzichten uit wetenschappelijk onderzoek.

De NRO-verbindingsprijzen onderstrepen het belang van onderzoek met relevantie voor de onderwijspraktijk. De prijzen stimuleren onderzoekers om te streven naar kennisbenutting, en onderwijsprofessionals om gebruik te maken van wetenschappelijk onderzoek en producten die daarop zijn gebaseerd. Op die manier dragen beide bij aan de vernieuwing en verbetering van het onderwijs. Van de genomineerde inzendingen worden video’s gemaakt die andere onderzoekers en leraren kunnen inspireren om ook met onderzoek onderwijs te verbeteren.

Bekijk de afzonderlijke prijspagina’s voor gedetailleerde informatie, het reglement en het aanmeldformulier. Je kunt ook het overzicht met eerdere winnaars raadplegen.

Samenwerking

De NRO-verbindingsprijzen zijn een initiatief van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek in samenwerking met de Vereniging voor Onderwijs Research, PO-raad, VO-raad, MBO-raad en de Onderwijscoöperatie.