Docenten inspireren en helpen met het mediawijs maken van hun studenten

Alle mediawijsheidlessen zijn weer up to date en voorzien van de best aansluitende werkvormen of digitools. Wekelijks ontwikkelt het practoraat sociale media een Mediamomentje, waarin zij een actualiteit koppelen aan mediawijsheid. Dit om de docent nog meer handvatten te geven om mediawijsheid in de klas te bespreken.

mbomediawijs.nl vernieuwd

Ze koppelen het Mediamomentje aan een mediawijsheidles die ze zelf ontwikkelden of een les die door een collega-docent uit het land is ontwikkeld. Op mbomediawijs.nl kun je instructievideo’s over digitools bekijken die je vervolgens direct kunt gebruiken in de les.

Ze vinden dat docenten van onschatbare waarde zijn bij het ontwikkelen van mediawijsheid bij studenten. Met mbomediawijs.nl willen ze docenten inspireren en helpen met het mediawijs maken van hun studenten. Aan de hand van het competentiemodel van Mediawijzer.net ontwikkelen zij de kant-en-klare mediawijsheidlessen. Door deze materialen te delen met collega-docenten op de website mbomediawijs.nl hopen zij docenten te inspireren en te professionaliseren op het gebied van sociale media en mediawijsheid in de klas. Zo werken ze samen aan de kennis, vaardigheden en houding die studenten nodig hebben om zich staande te houden in deze gemedialiseerde samenleving.

Contact over dit onderwerp

Dr. Pieter Baay
Dr. Pieter BaayOnderzoeker
06-54675627