Cedefop: Lifelong guidance across Europe: reviewing policy progress and future prospects

Home / Portfolio / Cedefop: Lifelong guidance across Europe: reviewing policy progress and future prospects
Cedefop: Lifelong guidance across Europe: reviewing policy progress and future prospects 2016-12-21T21:15:58+00:00

Project Description

Deel deze publicatie Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Cedefop: Lifelong guidance across Europe: reviewing policy progress and future prospects

Augustus 2011 – Internationale review van beleid o.h.g.v. loopbaanbegeleiding voor een leven lang leren in de EU.

Auteur(s): Cedefop
Publicatiedatum: januari 2011

In deze review wordt de balans opgemaakt van hetgeen tot nu toe bereikt is op het gebied van samenwerking binnen loopbaanbegeleiding voor een leven lang leren in de EU. Aan de orde komen beleidscoordinatie, kwaliteitsaspecten, loopbaanvaardigheden en de toegankelijkheid van services. Uit de review blijkt dat er vanaf 2007 een verschuiving heeft plaatsgevonden van sectoraal georiënteerde loopbaanbegeleiding naar een meer intersectorale samenwerking. De uitdaging is om de tot nu behaalde resultaten om te zetten in een praktisch werkend intersectoraal internationaal loopbaanbegeleidingssysteem.

Lees meer

Onderzoeker(s)

Gerelateerde publicaties

2017-03-13T12:29:33+00:00

Kennisbenutting in het onderwijs

Een literatuurstudie

Met de groei van de kennis over het opleiden in het mbo groeit bij kennisproducenten, kennisaanbieders en kennisgebruikers de belangstelling voor de condities waaronder kennis kan worden benut in het onderwijs. In deze literatuurstudie is verkend hoe wetenschappelijke kennis terechtkomt in de dagelijkse praktijk van onderwijsprofessionals.

Gerelateerd nieuws

1601, 2018

Meld je aan voor het mbo-debat op 1 februari

By | 16 januari 2018|Categories: Kennisverspreiding|Tags: , , |Reacties uitgeschakeld voor Meld je aan voor het mbo-debat op 1 februari

Met lectoren en hoogleraren in gesprek over het beroepsonderwijs

Het beroepsonderwijs (vmbo, mbo en hbo) staat in het brandpunt van de belangstelling. Tegelijkertijd is er veel onbekend over deze sector. Het netwerk van hoogleraren en lectoren beroepsonderwijs schreef daarom een serie bijdragen aan ScienceGuide. Op 1 februari 2018 organiseert het netwerk samen met ScienceGuide, VOR divisie Beroepsonderwijs Bedrijfsopleidingen en Vakmanschap (BBV) en het Expertisecentrum Beroepsonderwijs een debat over deze kennisuitwisseling.

1201, 2018

Vacature: Stagiairs m/v

By | 12 januari 2018|Categories: Instroom-doorstroom-uitstroom|Reacties uitgeschakeld voor Vacature: Stagiairs m/v

Stagiairs m/v

Wil je een onderzoekstage lopen bij dé toonaangevende partner in leren? Ben je benieuwd hoe onderzoek met de onderwijspraktijk wordt ingevuld, wil je dat jouw werk niet in de bureaula verdwijnt en lijkt het je leuk om te werken in een onderzoeksteam? Reageer!

1912, 2017

Leergang mbo 2018

By | 19 december 2017|Categories: Kennisverspreiding|Tags: , , |Reacties uitgeschakeld voor Leergang mbo 2018

Data, programma en praktische informatie

Op 20 maart 2018 start ecbo met een nieuwe editie van de Leergang mbo. De negentiende editie van deze jaarlijkse reeks biedt de deelnemers een dieper inzicht in de complexiteit van en de actuele ontwikkelingen in het middelbaar beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie.

Gerelateerd events

Heeft u een vraag aan ons?

 
 
Deel deze publicatie Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone