Laden Evenementen
Dit event is voorbij.
Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email

Op 23 maart vindt de OCW Kennismarkt 2017 plaats.

‘Maak kennis!’ is het thema van de kennismarkt 2017. In twee betekenissen: nieuwe kennis produceren door kennisdeling én de kennismaking tussen onderzoekers, praktijkexperts en beleidsmakers. In deze editie van de kennismarkt kun je ter plekke je eigen ‘kennismenu’ samenstellen uit het aanbod van lezingen en interactieve sessies.

Programma

Je kunt bij de ingang van de Kennismarkt twee sessies uitkiezen waar je graag bij aanwezig wilt zijn en kiezen voor één Maak Kennis Match. De Maak Kennis Match is een inhoudelijke match tussen kennisvragen en de aanwezige expertise op het grote kennisplein. Tussen de sessies door kun je aanschuiven bij OCW Draait Door!

Ruben Mersch, filosoof, bioloog en auteur van het boek Waarom iedereen altijd gelijk heeft, geeft als één van de keynote sprekers inzicht in hoe onze emoties ons denken beïnvloeden. Vergroot je kennis over onderwijs en zorg, word bijgepraat over de trends voor het nieuwe kabinet en praat mee over het lerarenbeleid en cultuureducatie. Zie hieronder het programma. Begin maart verschijnt op deze website een uitgebreide beschrijving per sessie.

Vanaf 11.30h is er inloop met lunch. Om 12.00h wordt de Kennismarkt geopend. Daarna vinden drie sessierondes plaats met lezingen, ateliers, expedities en de Maak Kennis Match. Tussen de sessies door kun je aanschuiven bij OCW Draait Door! over de verkiezingen, sociale cohesie en gelijke kansen. De Kennismarkt wordt feestelijk afgesloten met een borrel op het grote kennisplein.

 

Soorten sessies

De kennislezingen zijn de oude vertrouwde lezingen waar onderzoekers hun kennis en inzichten presenteren en er ruimte is voor vragen en discussie.

In de kennisateliers presenteert een beleidsmedewerker een beleidsvraag, waarna de deelnemers in kleinere groepen aan de slag gaan om de aanwezige kennis over dit onderwerp met elkaar uit te wisselen.

Laat je verrassen bij de kennisexpedities. De ene expeditie is een workshop, de andere een gesprek rondom een centrale vraag en in weer een andere expeditie presenteren verschillende onderzoekers hun belangrijkste inzichten.

De Maak Kennis Match vindt plaats op het grote kennisplein. Er zijn thematafels over uiteenlopende onderwerpen, waar je rondom kennisvragen met anderen in gesprek kunt gaan. Ook is er gelegenheid om eigen thema’s in te brengen.

 

Inschrijven

Inschrijven voor de Kennismarkt kan tot vrijdag 3 maart via het inschrijfformulier.

Inschrijven voor sessies is niet nodig. Op 23 maart kun je bij de opening van de Kennismarkt – tussen 11.30h en 12.30h – een kaart pakken van de sessie waar je graag bij aanwezig wilt zijn.

Deel deze publicatie Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
Email this to someone
email