Laden Evenementen
Deel deze publicatie Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Flexibel onderwijs als nieuwe maatschappelijke opdracht

Flexibilisering van onderwijs krijgt inmiddels vorm. Denk aan pilots leeruitkomsten, vraagfinanciering, pilots flexstuderen, keuzedelen, derde leerweg en de leerrekening. Veelbelovend!

Of zijn deze stappen slechts een eerste voorbode van het ontwikkelen van een wezenlijk andere kijk op flexibel onderwijs? Blijven we bijvoorbeeld vooral zo sterk denken in arbeidsmarktgerichte kwalificaties? Wat wordt het belang van persoonlijke vorming en socialisatie? Moeten we nog wel leerstof blijven voorschrijven? Houdt de school haar positie als dominante leerplek? Welke rol gaat ICT in leren vervullen? Blijft het denken in examenscores, doorstroomcijfers en rendementen houdbaar? Welke positie is er nodig voor docenten die een rol willen vervullen in dat toekomstige onderwijs?

Kortom: wat is er nodig zodat onderwijs écht een baanbrekende en vernieuwende rol kan spelen in de uitdagingen waar de samenleving voor staat?

Huub Dekkers

Huub Dekkers
Uw gastheer

Joseph Kessels

Joseph Kessels
Keynote spreker

Programmering

Keynote spreker op deze Lentesessie is Professor Dr. Joseph Kessels. Hij neemt ons mee in zijn visie op onderwijs dat lerenden helpt om vakbekwaam te worden, een sterke leeridentiteit te ontwikkelen en hun geloof in eigen kunnen te stimuleren. Autonomie en nieuwsgierigheid zijn daarbij sleutelwoorden. Hij schetst een vergaand perspectief op toekomstig onderwijs in een wereld van Leven Lang Leren.
Bestuurders van beroepsonderwijs schetsen hoe zij hun scholen daarop voorbereiden. Maar natuurlijk komt ook de praktijk aan bod; aansprekende praktijkvoorbeelden van flexibel beroepsonderwijs. Studenten lichten hun ervaring daarmee toe!

Het volledige programma wordt binnenkort bekendgemaakt. Noteer deze datum alvast in uw agenda!

Voor wie?

Voor alle professionals in de wereld van het beroepsonderwijs (zoals onderwijsmakers, beleidsmedewerkers, leidinggevenden, bestuurders) die werk willen maken van toekomstbestendig onderwijs.

Praktische informatie

Locatie:

Theater Zuilen, Prinses Christinalaan 1, 3554 JL Utrecht

Tijden:

13.30 – 14.00 uur Inloop
14.00 – 16.15 uur Programma met intermezzo’s
16.15 – 17.30 uur Borrel

Kijk ook op de website van CINOP.

CINOP Lentesessie 2018
Deel deze publicatie Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone