De bewegende arbeidsmarkt, kansen voor entree en mbo 2

Home / De bewegende arbeidsmarkt, kansen voor entree en mbo 2

De bewegende arbeidsmarkt, kansen voor entree en mbo 2

Lezing op conferentie 15 oktober 2015 – Optimaal leren en opleiden in Entree en mbo 2. Wat werkt?

Door Ruud Baarda, senior adviseur bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven

 

De arbeidsmarkt in Nederland vertoont tekenen van herstel. Dat is gunstig voor iedereen die daar op actief wil zijn. Met name voor jongeren kan dit opkrabbelen van de werkgelegenheid weer nieuwe mogelijkheden bieden.

Op basis van een aantal indicatoren die door SBB worden ontsloten zal een beeld worden gegeven van mogelijkheden op de niveaus 1 en 2 van het middelbaar beroepsonderwijs. Die mogelijkheden zijn er wel degelijk, maar zijn ook niet eindeloos.

Om de arbeidsmarkt nog beter te laten functioneren voor deze doelgroep kan het soms een uitkomst zijn om een aantal gebleken elementen voor een succesvolle instroom optimaal te benutten om een goede toetreding te realiseren. Een aantal concrete mogelijkheden zullen worden genoemd, waarmee het onderwijs haar voordeel kan doen.

Ruud Baarda is senior adviseur bij de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven op het terrein van arbeidsmarkt- en doelmatigheidsinformatie.

Contact

Drs. José Hermanussen
Drs. José HermanussenSenior onderzoeker
06-10970839
Ir. Hester Smulders
Ir. Hester SmuldersSenior onderzoeker
06-53749282

Gerelateerd nieuws

1502, 2017

Aandacht voor kwetsbare jongeren; onderzoek naar effectiviteit van interventies

15 februari 2017|Categorieën: Mbo-organisatie|Tags: , , |Reacties uitgeschakeld voor Aandacht voor kwetsbare jongeren; onderzoek naar effectiviteit van interventies

Aandacht voor kwetsbare jongeren; onderzoek naar effectiviteit van interventies Lezing op conferentie 15 oktober 2015 - Optimaal leren en opleiden in Entree en mbo 2. Wat werkt? Door Rineke Keijzer, promovenda [...]

Gerelateerde bijeenkomsten

Gerelateerde projecten en publicaties

Het PDG-traject herzien

,

Een analyse van de uitwerking van de beleidsmaatregel 'pedagogisch-didactisch getuigschrift'

Veel onderwijsgevenden in het mbo komen uit de beroepspraktijk. Hun praktijkkennis en –vaardigheden zijn belangrijk voor het verzorgen van goed beroepsonderwijs. De kwaliteit van deze zij-instromers staat hoog op de beleidsagenda van OCW.

Zorg voor onderwijskwaliteit in het mbo

,

De sector mbo aan zet?

De zorg voor onderwijskwaliteit is tegenwoordig een prominent onderwerp binnen mbo-instellingen. De mbo-sector zet diverse instrumenten in om de kwaliteit van onderwijs te waarborgen. Hoe effectief zijn die eigenlijk? Ecbo heeft hier onderzoek naar gedaan.

Stel uw vraag