Deel deze publicatie Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

José Mulder en Joris Cuppen in TH&MA Hoger Onderwijs

De doorstroom mbo-hbo verloopt niet goed. Dat weet inmiddels bijna iedereen. Maar wat kun je er als onderwijsinstelling aan doen? In dit artikel laten we zien dat er uiteenlopende verklaringen kunnen zijn voor een haperende doorstroom en dat die verklaringen ook nog eens kunnen verschillen tussen instellingen en opleidingen.

THEMA

Dé mbo-student die uitvalt op het hbo bestaat namelijk niet. Wie de doorstroom wil verbeteren dient dan ook op onderzoek uit te gaan en binnen de eigen instelling/opleiding te kijken wie er uitvallen/switchen en waarom dat gebeurt. Als je dat doet zul je zien zien dat bepaalde groepen studenten het verrassend goed doen, en heb je houvast om degene die het minder goed doen, gericht te helpen.

Download hier het artikel Ga zelf op onderzoek uit: hoe hogescholen de doorstroom kunnen verbeteren.

Contact over dit onderwerp

Dr. José Mulder
Dr. José MulderOnderzoeker
06-13562786
Joris Cuppen Msc
Joris Cuppen MscOnderzoeker
06-13218997
Deel deze publicatie Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone