Responsief onderwijs in het mbo

Home / Responsief onderwijs in het mbo

Responsief onderwijs in het mbo

Deel deze publicatie Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone

Anneke Westerhuis (ecbo) en Jeroen Onstenk (Inholland) in ScienceGuide

In dit artikel van ScienceGuide bespreken Anneke Westerhuis en Jeroen Onstenk het vraagstuk van responsief onderwijs. Mbo-instellingen moeten inspelen op een veranderende arbeidsmarkt en op ontwikkelingen in de leerlingenstromen.

 

Het mbo is altijd responsief geweest
Het mbo moet van beleidsmakers intensiever samenwerken met bedrijven in de regio. Onderzoekers Jeroen Onstenk (Hogeschool Inholland) en Anneke Westerhuis (ECBO) stellen dat het mbo responsief moet zijn in twee richtingen: naar het bedrijfsleven én de studentengroep.

Het mbo staat in het middelpunt van de belangstelling. Ondanks zijn omvang (bijna 500.000 studenten volgen middelbaar beroepsonderwijs op uiteenlopende niveaus) wordt deze onderwijssector lang niet altijd goed gekend. Het netwerk van hoogleraren en lectoren beroepsonderwijs schrijft daarom een serie bijdragen aan ScienceGuide.

Contact over dit onderwerp

Drs. Anneke Westerhuis
Drs. Anneke WesterhuisManaging onderzoeker
06-54647140
Deel deze publicatie Share on LinkedInTweet about this on TwitterShare on FacebookEmail this to someone
2017-04-13T12:14:10+00:00 13 april 2017|Categories: Aansluiting onderwijs-arbeidsmarkt|Tags: |